Οικονομία

Πτώση 22% στη Wall Street βλέπει η Morgan Stanley


Την άποψη πως μπορεί να σημειωθεί πτώση 22% στη Wall Street και ο S&P 500 διολισθήσει κάτω από από τις 3.500 με 3.600 μονάδες, εξέφρασαν αναλυτές της Morgan Stanley.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικλ Ουίλσον της Morgan Stanley τόνισε ότι ενώ οι επενδυτές είναι γενικά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και το risk premium για τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 και αυτό υποδηλώνει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει πολύ χαμηλότερα από τις 3.500 με 3.600 μονάδες που υπολογίζει αυτή τη στιγμή η αγορά σε περίπτωση ήπιας ύφεσης.

«Οι εκτιμήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές από πλευράς κατεύθυνσης, αλλά λάθος ως προς το μέγεθος», είπε και πρόσθεσε ότι ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να πέσει γύρω στις 3.000 μονάδες -περίπου 22% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Ουίλσον σημείωσε πως παρόλο που η επιβράδυνση στον πληθωρισμό θα προσέφερε στήριξη στις αγορές ομολόγων, «είναι επίσης κάτι πολύ αρνητικό για την κερδοφορία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα