Επιχειρήσεις

Ψυχάρης: Τι ζήτησε ο Τσίπρας από ΔΟΛ και Mega


Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης,Στο στόχαστρο του ΔΟΛ ο αρμόδιος για τη διαφθορά υπουργός Δικαιοσύνης

Με… άσφαιρα πυρά συνεχίζει τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης και  του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς διώκεται για  «χαριστικά» δάνεια και «πόθεν έσχες»,  ενώ το Mega   - όπου είναι δεύτερος βασικός μέτοχος - αδυνατεί να συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλια για να  συνεχίσει τη λειτουργία του και να διεκδικήσει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, τα media του Συγκροτήματος  διευρύνουν την επίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον αρμόδιο για τη διαφθορά υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, στον οποίο καταλογίζουν ότι παρενέβη στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου- Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. 

Στο κυριακάτικο «Βήμα» ξεκίνησαν σήμερα οι «αποκαλύψεις» που είχε προαναγγείλει ο κ. Ψυχάρης για το περιεχόμενο συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα όταν ο  ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Αφορούν  θέματα πολυσυζητημένα  στη δημοσιογραφική «πιάτσα» ως φήμες παρά ως πραγματικά γεγονότα.

Σε ενυπόγραφο δημοσίευμα  ο εκδότης υποστηρίζει ότι πριν από τις εκλογές του Ιαναουαρίου 2015, το Φθινόπωρο του 2014 όταν ξεκινούσε ατύπως η προεκλογική περίοδος, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει  να απομακρυνθεί από το δελτίο ειδήσεων του Mega  ο βασικός σχολιαστής (εννοεί προφανώς τον Γιάννη Πρετεντέρη) και να τοποθετηθεί διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

 Στο βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της  η εφημερίδα αποκαλύπτει «σκάνδαλο κυβερνητικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», παρουσιάζονατς αναφορά-καταγγελία  της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία υποστηρίζει ότι πιέσθηκε και "απειλήθηκε" από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο να ΄μεταβιβάσει την υπόθεση Βγενόπουλου-Λαίκής Τράπεζας στην εισαγγελία διαφθοράς, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Ανδρέα  Βγενόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Βήμα» κατά Παπαγγελόπουλου: Παρενέβη για να μην κλείσει η υπόθεση Βγενόπουλου

 Το ενυπόγραφο κείμενο του  Σταύρου Ψυχάρη στο «Βήμα»:

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Πρέπει ν' αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος  μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Ετσι οι σχέσεις ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας,  προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει... διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία… 

Γεροβασίλη: Ο κατήφορος συνεχίζεται

 Στους ισχυρισμούς του  Στ. Ψυχάρη και στο δημοσίευμα του «Βήματος» περί παρεμβάσεων  του  αν. υπουργού για τη Διαφθορά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  σε εισαγγελική έρευνα, απάντησε εμμέσως η  κυβερνητική εκπρόσωπος  Ολγα Γεροβασίλη.

 Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου,  η κ. Γεροβασίλη. Αναφέρει:

«Απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής

Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».