Αγορές

Ράλι μετοχών Κόκκαλη- Ψάχνει ισορροπίες το XA


Ρευστό σκηνικό διαμορφώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές και στο ΧΑ, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες που επιδείνωσαν το ψυχολογικό κλίμα και επέτειναν την αβεβαιότητα. Στο κόκκινο οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ, όπου ξεχωρίζουν οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη.

Αρνητικός καταλύτης για τις διεθνείς αγορές οι φόβοι ότι Fed και  ΕΚΤ προσανατολίζονται σε αποφάσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη άνοδο του κόστους χρήματος και περιορισμό της ρευστότητας. 

Σημαντική παράμετρος διαμόρφωσης κλίματος στο ΧΑ οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και οι καταστροφικές πυρκαγιές, που θα προκαλέσουν σημαντική δημοσιονομική επιβάρυνση, δυσχεραίνοντας παράλληλα  την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Αναλυτές και και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν ότι οι πιέσεις θα συνεχισθούν, καθώς οι αγορές μπαίνουν σε κύκλο αυξημένης αβεβαιότητας, ενώ οι βασικοί αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους – άρα υπάρχουν μεγάλα κέρδη προς ρευστοποίηση.

Στο ΧΑ η αντίσταση στις 900 μονάδες παραμένει ισχυρό "ανάχωμα". Σε περίπτωση καθοδικής κίνησης ο ΓΔ μπορεί να βρεί στήριξη στις 873-867 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν σήμερα με μικρές απώλειες και πήραν αμέσως ανοδική κατεύθυνση. Μετά από μία ώρα συναλλαγών κατέγραψαν υψηλά ημέρας και στη συνέχεια μπήκαν σε τροχιά διολίσθησης.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται αυτή την ώρα στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος στις 881,5 μονάδες, χωρίς ουσιώδη  μεταβολή. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει περίπου 0,10% στις 2.108,6 μονάδες. Σημαντική η επίδραση από την πτώση της Coca-Cola.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά (-0,10%). Νωρίτερα σημείωσε υψηλό +0,66%. Με θετικό πρόσημο Πειραιώς και Τρ. Ελλάδος (+0,9%). Σχεδόν αμετάβλητες Εθνική και Attica Bank. Στο κόκκινο Alpha -0,3%,  Εurobank -0,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνται Ελλάκτωρ +1,3%,  ΕΛΠΕ +1,1% ΟΛΠ και Jumbo +0,9%, ΟΠΑΠ +0,5%.  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Coca-Cola -1,7%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,2%,  Aegean και Lamda  -0,9%,ΔΕΗ -0,7%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη: Intralot +11,7%, Intrakat +8%,  Intracom +4,2%, Κέκροψ +3,9%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης