Αγορές

Ψάχνει ισορροπίες το χρηματιστήριο -Επιτείνεται η αβεβαιότητα


Ρευστό σκηνικό διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο και η αβεβαιότητα για την περαιτέρω πορεία του επιτείνεται, ενώ το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται. Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες αντισταθμίζουν τις προσδοκίες που δημιούργησε η επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, καθιστώντας επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

 Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί και για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σήμερα με εναλλαγές προσήμων σε μεγάλο εύρος διακύμανσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -1,58% μέχρι +2,58%

 Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο τζίρος, με συναλλαγές 105 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 19,3 εκατ. είναι η αξία μεταβιβασθέντων πακέτων.

 Αρνητική η επίδραση από τις διεθνείς αγορές. Σε τροχιά διολίσθησης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX -0,35%),  σε πτωτική κατεύθυνση κινείται η Wall Street, με απώλειες 0,30%στον  Dow Jones και 0,45% στον S&P500.

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές, δεν διακινδυνεύουν προβλέψεις ως προς την κατεύθυνση που θα πάρουν οι αγορές. Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν ότι το ΧΑ βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη καμπή και ότι τις επόμενες μέρες-εβδομάδες στο επίκεντρο της προσοχής θα βρίσκεται το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων από την τεράστια καταστροφή

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές μεταβολές και εν συνεχεία οι δείκτες άλλαξαν πολλές φορές κατεύθυνση και πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό -1,13% στις 1.236,44 μονάδες και ανακάμπτοντας πήγε +0,52% στις 1.257,07 μονάδες. Τερμάτισε στις 1.246,88 με απώλειες 0,30%. 
Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχασε 0,23% κλείνοντας στις 3.019,37 μονάδες. Κατά 0,52% υποχώρησε ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης πήγε αρχικά μέχρι -1,58% και γυρίζοντας ανοδικά σημείωσε υψηλό +2,58%. Εκλεισε με  απώλειες 0,22%. Οριακά στο συν Εθνική και Attica Bank (-0,2%). Αμετάβλητες Eurobank και Alpha, στο κόκκινο Πειραιώς -1,6%, Τρ. Ελλάδος -0,9%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν Μυτιληναίος και Quest +1,8%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,3%, Coca-Cola +1%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +0,7%, ΕΛΠΕ +0,5%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ΟΤΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Jumbo -1,9%, Cenergy και Lamda -1,4%, Τιτάν -1,2%, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ-1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα