Πολιτική

Προσπαθούν να «κάψουν» τις γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι διαρροές για συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου – Η διάψευση του ΓΑΠ, σφοδρή επίθεση από ΝΔ

Οι διαρροές περί συνάντησης Τσίπρα-Παπανδρέου με αντικείμενο συζήτησης τη μετεκλογική προσέγγιση και την υπό προϋποθέσεις συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού, λειτουργούν εμπρηστικά στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό. 

Το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλλιεργούν συστηματικά το αφήγημα της «κυβέρνησης των ηττημένων», της σύμπραξης δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως του ΜεΡΑ25, μετά τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, προκειμένου να οικοδομήσουν κυβερνητικό σχήμα. Για να λέγεται η πλήρης αλήθεια, ο πρωθυπουργός έχει χρησιμοποιήσει πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς για να δαιμονοποιήσει αυτή την ενδεχόμενη συνεργασία, αυτό το απευκταίο για τη Νέα Δημοκρατία σενάριο. Περί «τερατογένεσης» είχε ομιλήσει ο πρωθυπουργός, την ώρα που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοιχτό και ξεκάθαρο κάλεσμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Οι ψίθυροι που μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ μετετράπησαν σε έντονη φημολογία για το τετ α τετ Τσίπρα-Παπανδρέου, μοιάζουν τη δεδομένη στιγμή να λειτουργούν βλαπτικά και εν δυνάμει να «καίνε» το μετεκλογικό σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Πρώτον διότι εμπλέκουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα σύμπλευσης, παρεκκλίνοντας από την γραμμή Ανδρουλάκη ο οποίος αρνείται να μπει στη διαδικασία διερευνητικών επαφών με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Προφανώς υπάρχουν τάσεις και απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν» με θετικό μάτι την πολιτική προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπλοκή, όμως, του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου, με το ειδικό βάρος που διαθέτει και μετράει εντός του κόμματος, αποτελεί μια εντελώς διαφορετική συνθήκη. Φαίνεαι σαν να υποδαυλίζει την κρίση και τις αποφάσεις του Ανδρουλάκη, κάτι που αναμφίβολα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, βλέποντας να «φουντώνει» η φημολογία έσπευσε να διαψεύσει τα περί συνάντησης. Απαρατήρητο δεν περνάει το γεγονός ότι στο γαϊτανάκι του δημόσιου διαλόγου μπήκε η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναφέρεται σε υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων». Οι διαρροές για την περιβόητη συνάντηση εξυπηρέτησαν πλήρως τη στρατηγική αποδόμησης της μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, καθώς προσέφεραν στο Μαξίμου το έναυσμα να προχωρήσει σε νέο κατηγορώ.

ΝΔ: Μυστικοί δείπνοι - Πινοσέτ και Ολανδρέου

«Ο κ.Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων». Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

Η διάψευση Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανάρτησή του, ανέφερε τα ακόλουθα: ««Όσοι συνωμοτούν κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν δεν χρειάζεται να συνωμοτούν», αναφέρει η ανακοίνωση.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα