Αγορές

Προσπάθεια ανόδου στην Wall, ράλι το πετρέλαιο


Συνεδρίαση με χαμηλότερο βαθμό μεταβλητότητας επιθυμούν οι επενδυτές σήμερα στην Wall Street, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν πληθώρα παραγόντων που συντηρούν την νευρικότητα.

Μακροοικονομικά στοιχεία, εταιρικά νέα, διεθνείς σχέσεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο αποτελούν κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την αγορά.

Η σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei παραμένει "αγκάθι" στην πρόσφατη συμφωνία Ουάσινγκτον - Πεκίνου ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική και συμφέρουσα λύση και για τις δυο πλευρές, όσον αφορά τους δασμούς και όχι μόνο.

Χθες πάντως, οι απώλειες μαζεύτηκαν κατά το τέλος της συνεδρίασης, στο άκουσμα πως στελέχη της Fed εμφανίζονται πρόθυμα να «παγώσουν» τις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019.

Λιγότερες οι νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές - σταθερή η ανεργία

Λιγότερες από ότι προσδοκούσαν οι αναλυτές ήταν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 155.000 θέσεις εργασίας από 237.000 τον Οκτώβριο και 119.00 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν τη δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας. 

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Αμετάβλητο έμεινε και το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, στο 62,9%. 

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 27,35 δολάρια από 27,29 τον Οκτώβριο. Σε ετήσια βάση οι μισθοί κατέγραψαν άνοδο 3,1%. 

Ράλι για το αργό - συμφωνία στον ΟΠΕΚ

Ράλι πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι τιμές του πετρελαίου στο άκουσμα της είδησης πως υπήρξε συμφωνία στον ΟΠΕΚ. Στην μείωση πάντως της παραγωγής, δεν θα συμπεριλαμβάνεται το Ιράν. Την Παρασκευή το Ιράν αποτέλεσε το βασικό εμπόδιο σε μια συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής.

Η Σαουδική Αραβία ήταν αντίθετη στην παραχώρηση εξαιρέσεων που ζητούσε το Ιράν, το οποίο υπόκειται σε κυρώσεις των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Ενέργειας του Ιράκ δήλωσε πως το πετρελαϊκό καρτέλ συμφώνησε σε μια μείωση της παραγωγής κατά 0,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τους επόμενους έξι μήνες. Η συμφωνία θα επανεξεταστεί τον Απρίλιο.

Κέρδη 4% σημειώνει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στην Νέα Υόρκη με την τιμή να κινείται στα 53,60 δολ. το βαρέλι. Ήπια άνοδος κατά 0,50% για τον χρυσό η τιμή του οποίου διαπραγματεύεται στα 1,249 δολ. η ουγγιά.

Αυτή την ώρα

  • Dow Jones 0,25%
  • S&P500 +0,10%
  • Nasdaq -0,25% 
Διαβάστε επίσης