Οικονομία

Προς επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ


Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τη χώρας εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών που και σήμερα (16/3), οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων (έλεγχος εισόδου, ένα άτομο ανά 10 τμ), προσέρχονται μαζικά.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το ωράριο να παραταθεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και να λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές. Παράλληλα, ίσως και μέσα στην ημέρα να ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας κι άλλων καταστημάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων στο σύνολο της αγοράς και με τους ίδιους όρους που ισχύουν για το κλείσιμο των μεγάλων εμπορικών κέντρων, ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι δύο λόγοι για τους οποίους κατέθεσε το σχετικό αίτημα, απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι:

  • Η διαφύλαξη της υγείας των καταναλωτών, που επισκέπτονται τα ανοικτά καταστήματα, των εργαζομένων, που όχι μόνο πρέπει να έρχονται σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους αλλά και να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται, και φυσικά των καταστηματαρχών.
  • Για να προστατευθεί η επιχειρηματική κοινότητα σε μια αγορά που υπολειτουργεί και ως αποτέλεσμα σωρεύονται ζημίες που θα οδηγήσουν σε οριστικό λουκέτο πολλές επιχειρήσεις και σε άμεση απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και μη αναστρέψιμης καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή: «...Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους φορείς ιδιοκτητών ακινήτων και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων που συμμετέχουν σε αυτό το πακέτο και είμαστε βέβαιοι ότι με τον επιμερισμό του κόστους μεταξύ όλων των συντελεστών της οικονομίας, θα βγούμε για άλλη μια φορά νικητές. Θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με επιτυχία, πρώτοι στην Ευρώπη, μερίδιο από το παγκόσμιο τουριστικό ρεύμα, αλλά και να ανακάμψουμε αμέσως σε κάθε άλλη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα, επιστρέφοντας όσο το δυνατό γρηγορότερα στην ομαλότητα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης