Πολιτική

Πρόεδρος της ΑΔΑΕ: Συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω τη Βουλή για τις παρακολουθήσεις


"Σκληρό καρύδι" για την κυβέρνηση αποδεικνύεται ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, ο οποίος επιμένει στην άσκηση των συνταγματικών καθηκόντων του, κόντρα στις προσπάθειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

  Με νέα επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ (πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ) ζητά να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή σχετικά με τις παρακολουθήσεις και ζητήματα άρσης του απορρήτου.

Προηγήθηκε η πρωτοφανής απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή, που δεν δέχθηκε να ενημερωθεί(!), απαγορεύοντας ουσιαστικά στον κ. Ράμμο να εμφανιστεί ενώπιον της και να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επανέρχεται, τονίζοντας στην επιστολή του ότι

«οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Απαντώντας στην προκλητική τοποθέτηση του πρόεδρου της Επιτροπής βουλευτή ΝΔ Θανάση Μπούρα, που δήλωσε ότι δεν διάβασε την πρώτη επιστολή του κ. Ράμμου, γιατί είχε τη... γιορτή του και ζήτησε να του αποσταλεί νέο αίτημα όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα θέμα για τα οποία θα ενημερωθεί η Επιτροπή,  ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εξήγησε:

«Το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θέματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας, οφείλεται στην μέριμνά μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών.

Για να διευκολύνω της όποιες αποφάσεις σας, σας ενημερώνω ότι ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής, για να την ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξάγει η ΑΔΑΕ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα