Πολιτική

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν καλεί μια ανεξάρτητη αρχή;»


Tην άρνηση της ΝΔ να ενημερώσει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατέκρινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σχολίασε παράλληλα δηκτικά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Μιλώντας απόψε στην Κατερίνη σε κομματική συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθη: «Τι φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν καλεί μία ανεξάρτητη αρχή; Τις ανεξάρτητες αρχές τις ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα και να μην μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα, βάσει ενός συστήματος εξουσίας μέσα στο Μαξίμου. Αλλά, να λογοδοτεί, να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα στη δίκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική, τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφέρει το φόβητρο της επιστροφής του κ. Τσίπρα σαν τον βοσκό, που φώναζε ότι έρχεται ο λύκος. Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνησή του αποδείχτηκε τόσο τραυματική».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ζητά ένα ισχυρό ποσοστό από τους πολίτες προκειμένου «να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς και να έρθει σε ρήξη με ένα αυτοκαταστροφικό πολιτικό σύστημα, που αναπαράγει διαρκώς κρίσεις, που υπονομεύουν την εθνική συνεννόηση, υποσκάπτουν την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας βυθίζοντές τες στην αβεβαιότητα», όπως συγκεκριμένα είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές για τη νέα γενιά. «Στην Ελλάδα των 750.000 εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ, και με το 55% των νέων θέσεων που δημιουργούνται να αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποτελούν εμπαιγμό. Ιδίως για τους νέους εργαζόμενους».

Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δεν θέλουμε να εξοπλίζεται ένας διεθνής ταραξίας όπως ο Ερντογάν, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό   της Τουρκίας, που όποιος έχει άλλη άποψη κινδυνεύει να μπει φυλακή. Που προσπαθεί να βγάλει παράνομο το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Που δεν σέβεται την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Όχι, δεν θέλουμε να πάρει F16 ο κ. Ερντογάν και πολύ περισσότερο δεν θέλουμε ο λαός μας να πληρώνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς. Και το λέμε εμείς που στηρίξαμε τη συμφωνία με τη Γαλλία. Άλλο να στηρίζεις την αποτρεπτική δύναμη της χώρας και άλλο να ανοίξουμε έναν διαγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος του κοινωνικού κράτους που τόσο ανάγκη έχει ο λαός μας».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις