Επικαιρότητα

Πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό τα «παλάτια» του Γουλανδρή


Τίτλοι τέλους(;) για ένα από τα πιό λαμπερά ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, που πρωταγωνίστησε τις δύο προηγούμενες δεκαετίες στις  κοσμικές στήλες  κι έγινε “λαϊκό ανάγνωσμα”στις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών: Μετά το σπίτι-«παλάτι» του στην οδό Στησιχόρου, ο Μιχάλης Γουλανδρής έχασε και τα άλλα τρία διαμερίσματα-«παλάτια» που διέθετε στην ίδια περιοχή, πίσω από τα Παλαιά Ανάκτορα και δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολα βγήκαν σήμερα σε (τρίτο) πλειστηριασμό για χρέη προς τις τράπεζες και κατακυρώθηκαν σε άγνωστους πλειοδότες-αγοραστές, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν έως και  9,8 εκατ. ευρώ για ένα διαμέρισμα!

Σ' αυτή την τιμή κατακυρώθηκε το καλύτερο “φιλέτο” της ιδιοκτησίας Γουλανδρή, μια... αχανής μεζονέτα-παλάτι 690 τετραγωνικών μέτρων, που καταλαμβάνει τον  Γ' και Δ' όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1.
 Ενώ στους δύο προηγούμενος πλειστηριασμούς δεν είχε εμφανισθεί υποψήφιος αγοραστής για κανένα από τα εκποιούμενα διαμερίσματα, αυτή τη φορά δόθηκε πολύωρη μάχη μεταξύ των διεκδικητών που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική δημοπρασία. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και οι προσφορές ανέβαιναν συνεχώς ώς τις 4 απόγευμα. Τότε αναδείχθηκαν πλειοδότες ,με προσφορές περίπου 22% υψηλότερες  από τις τιμές εκκίνησης.

  • Η μεζονέτα-παλάτι των 690 τμ που είχε τιμή πρώτης προσφοράς 7.935.805 ευρώ, κατακυρώθηκε στα 9.750.000.
  • Γιά το οροφοδιαμέρισμα των 390 τετραγωνικών στον Β' όροφο της ίδιας πολυκατοικίας επί της οδου Βασ. Γεωργίου η τιμή εκκίνησης ήταν 3.900.000 ευρώ και ο τελικός πλειοδότητης πρόσφερε 4.260.000 ευρώ.
  • Το τρίτο εκποιούμενο ακίνητο, ένα ισόγειο διαμέρισμα 134 τ.μ. βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 735.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.072.094 ευρώ.

Τα τρία διαμερίσματα της Βασιλέως Γεωργίου κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για χρέη του Μ. Γουλανδρή και της εταιρείας του (T. Network Real Estate) προς τις τράπεζες, από δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ  που είχαν χορηγηθεί την περίοδο 2006-2010. Τα δάνεια αυτά “κοκκίνισαν” μπήκαν σε πακέτα τιτλοποίησης και δόθηκαν στην Intrum, η οποία ήταν η επισπεύδουσα στον πλειστηριαμό.
 
Για τον Μιχάλη Γουλανδρή, τη διαδρομή του και τα εκποιηθέντα ακίνητά του, το Sofokleousin.gr έγραφε νωρίτερα σήμερα:

Στο σφυρί τα “παλάτια” του Γουλανδρή- Μεζονέτα 8 εκατ. ευρώ!

Από τη ναυτιλία, όπου η οικογένεια του μεγαλούργησε επί τρεις γενιές, στράφηκε στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στο real estate. Διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει μερικά από τα ακριβότερα ακίνητα-κατοικίες στην Αθήνα. Πήρε περί τα 25 εκατ. από την πώληση του 50% της χρηματιστηριακής “Π&Κ”, που εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα.

Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, περιήλθε σε δυσχερή θέση. Αναγκάστηκε να πουλήσει (πολύ φτηνά) την υπερπολυτελή θαλαμηγό του “Beluga”. Ομως τα χρέη προς τις τράπεζες έγιναν χιονοστιβάδα.

Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο άρχισαν οι κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων. Τα ακίνητα που είχαν αγοραστεί ως επένδυση, καθώς και η προσωπική του κατοικία-παλάτι δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο, βγαίνουν στο σφυρί από τις  τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Είναι εν συντομία η ιστορία του Μιχάλη Γουλανδρή, γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, που ο γάμος του με την δημοσιογράφο  Ελλη Στάη και το πολύκροτο διαζύγιο τους έγιναν “λαϊκό ανάγνωσμα” στα έντυπα του lifestyle και στα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Εχασε το σπίτι του

Πριν από μία εβδομάδα πουλήθηκε σε πλειστηριασμό το σπίτι του, ένα πολυτελές ρετιρέ διαμέρισμα 246 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Στησιχόρου, στην πιό ακριβή περιοχή της Αθήνας. Μία κυπριακή off shore αγνώστου ιδιοκτησίας πλειοδότησε με προσφορά 3,005 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 1,968 εκατ. ευρώ.

Τώρα ο Μιχάλη Γουλανδρής πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά και να μετακομίσει. Εχει άλλωστε άλλα τρία πολυτελή διαμερίσματα σε απόσταση 100 μέτρων, σε πολυκατοικία επί της Βασιλέως Γεωργίου 1, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ομως κι αυτά βγαίνουν σήμερα στο σφυρί...

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα