Επικαιρότητα

Στο σφυρί τα “παλάτια” του Γουλανδρή- Μεζονέτα 8 εκατ. ευρώ!


Από τη ναυτιλία, όπου η οικογένεια του μεγαλούργησε επί τρεις γενιές, στράφηκε στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στο real estate. Διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει μερικά από τα ακριβότερα ακίνητα-κατοικίες στην Αθήνα. Πήρε περί τα 25 εκατ. από την πώληση του 50% της χρηματιστηριακής “Π&Κ”, που εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα.

Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, περιήλθε σε δυσχερή θέση. Αναγκάστηκε να πουλήσει (πολύ φτηνά) την υπερπολυτελή θαλαμηγό του “Beluga”. Ομως τα χρέη προς τις τράπεζες έγιναν χιονοστιβάδα.

Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο άρχισαν οι κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων. Τα ακίνητα που είχαν αγοραστεί ως επένδυση, καθώς και η προσωπική του κατοικία-παλάτι δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο, βγαίνουν στο σφυρί από τις  τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Είναι εν συντομία η ιστορία του Μιχάλη Γουλανδρή, γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, που ο γάμος του με την δημοσιογράφο  Ελλη Στάη και το πολύκροτο διαζύγιο τους έγιναν “λαϊκό ανάγνωσμα” στα έντυπα του lifestyle και στα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Εχασε το σπίτι του

Πριν από μία εβδομάδα πουλήθηκε σε πλειστηριασμό το σπίτι του, ένα πολυτελές ρετιρέ διαμέρισμα 246 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Στησιχόρου, στην πιό ακριβή περιοχή της Αθήνας. Μία κυπριακή off shore αγνώστου ιδιοκτησίας πλειοδότησε με προσφορά 3,005 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 1,968 εκατ. ευρώ.

Τώρα ο Μιχάλη Γουλανδρής πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά και να μετακομίσει. Εχει άλλωστε άλλα τρία πολυτελή διαμερίσματα σε απόσταση 100 μέτρων, σε πολυκατοικία επί της Βασιλέως Γεωργίου 1, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ομως κι αυτά βγαίνουν σήμερα στο σφυρί. Πρόκειται για

  1. -Μεζονέτα 700(!) τετραγωνικών στον 3ο και 4ο όροφο, που εκπλειστηριάζεται με τιμή πρώτης προσφοράς 7.935.000 ευρώ!
  2. - Οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 3,9 εκατ. ευρώ
  3. - Ισόγειο διαμέρισμα 134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

Και τα τρία διαμερίσματα είχαν ξαναβγεί σε πλειστηριασμό πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αλλά  δεν είχε κατατεθεί καμία προσφορά. Η τιμή εκκίνησης για το μεγαλύτερο και ακριβότερο διαμέρισμα ήταν τότε 9.150.000 ευρώ, ενώ τα άλλα δύο ξεκινούσαν από 4.870.000 και 875.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι παρά τη μείωση των τιμών εκκίνησης, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστές για ακίνητα τόσο μεγάλης αξίας. Ομως η κτηματαγορά ανεβαίνει και δεν αποκλείεται να ενδιαφεθεί κάποιος Ελληνας εφοπλιστής ή Ρωσος ολιγάρχης...

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα