Νέο Επιχειρείν

Πώς η AMD Τelecom από τη Θεσσαλονίκη εντυπωσίασε τη Google


Το ενδιαφέρον της Google απέσπασε η εταιρεία παραγωγής AMD Telecom, από τη Θεσσαλονίκη. Ο κολοσσός της τεχνολογίας αποφάσισε να εντάξει την ελληνική εταιρεία στο θεματικό της περίπτερο, το οποίο παρέχει τεχνολογικές προτάσεις στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας, Africacom 2018.

Η προσέγγιση από τη Google προς ελληνική επιχείρηση προήλθε, δεδομένου ότι η AMD Telecom συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς, στην παροχή υπηρεσιών RCS. Πρόκειται ουσιαστικά για την επόμενη μέρα στην τεχνολογία των επικοινωνιών, την οποία εφαρμόζουν εκτός από τη Google, σημαντικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, παρέχοντας τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων με εμπλουτισμένο περιεχόμενο.

Έτσι, εκτός από το κείμενο, το RCS δίνει και τη δυνατότητα αποστολής εικόνων, βίντεο, ήχου, χαρτών και άλλων διαδραστικών πληροφοριών, αποτελώντας βασικό εργαλείο επικοινωνίας επιχειρήσεων με τους πελάτες τους κατά την αποστολή μηνημάτων.

Συνεργασία με τη Google μέσω... Routee

Σημειώνεται ότι ήδη οι δύο πλευρές συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω της εφαρμογής Routte, την οποία έχει δημιουργήσει η AMD Telecom, και παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με γραπτά μηνύματα και άλλες σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.

Πελάτες της οι Microsoft, Skype, Uber, AXA

Αυτή τη στιγμή, στο πελατολόγιο της AMD Telecom περιλαμβάνονται περίπου 15.000 ενεργοί πελάτες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων εταιρείες που εντάσσονται στο δείκτη Fortune 500. Eνδεικτικά παραδείγματα συνεργασιών, είναι τόσο οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης διεθνώς καθώς και εταιρείες όπως oι Μicrosoft, Skype, Uber, ΑΧΑ Insurance.

Είσοδος στις ΗΠΑ και επέκταση σε νέες αγορές

Διαθέτει 13 θυγατρικές διεθνώς, ενώ διατηρεί την έδρα της στη Λητή Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα μπήκε στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ιδρύοντας την πρώτη της θυγατρική εταιρεία. Με αυτή την κίνηση εκπλήρωσε έναν από τους βασικούς στρατηγικούς της στόχους, λανσάροντας ως βασικό προϊόν την πλατφόρμα Routee, την οποία αναπτύσσει εμπορικά επί αμερικανικού εδάφους. 

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με fund του εξωτερικού, με προοπτική την περαιτέρω επέκτασή της και σε νέες αγορές. Ο κύκλος εργασιών για το 2017 ανήλθε στα 5 εκ. ευρώ ενώ οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο του 2018 κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση στα 8 εκ. ευρώ

Διαβάστε επίσης