Αγορές

Ποντάρουν στις προοπτικές - Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο ΧΑ


Αλλαγή κλίματος και εικόνας στη χρηματιστηριακή αγορά,  που αντιπαρέρχεται τις υφέρπουσες ανησυχίες για την εμπλοκή που έχει ανακύψει σχετικά με τον νέο νόμο Κατσέλη και την εκταμίευση του 1 δισ.  ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους.

 Τον προβληματισμό διαδέχεται η αισιοδοξία, καθώς μάλιστα διαρρέουν πληροφορίες ότι υπάρχει προσέγγιση απόψεων κυβέρνησης-Θεσμών γιια τα ανοιχτά ζητήματα - ποιούς και με ποιά κριτήρια θα προστατεύει το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Εκτιμώντας ότι οι εκκρεμότητες θα κλείσουν χωρίς να δημιουργηθεί πρόσβλημα, οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων εστιάζουν στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των τραπεζών - και της αγοράς συνολικά.

Η μεταβλητότητα που επικράτησε την πρώτη ώρα της συνεδρίασης και οι σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν οι τραπεζικές μετοχές,  δημιούργησαν αγοραστικές ευκαιρίες. Πολλά χαρτοφυλάκια έσπευσαν να τις αξιοποιήσουν, προκαλώντας άνοδο των τιμών και ισχυρή ανάκαμψη των βασικών δεικτών.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε αρχικά -0,33% στις 705,93 μονάδες και εν συνεχεία ανέκαμψε μέχρι τις 717,28 (+1,28%). Τώρα κινείται περί τις 714, με άνοδο 0,80%. .

Κατά 0,85% ενισχύεται ο FTASE25 στις 1.865 μονάδες.

 Ο τραπεζικός δείκτης βυθίστηκε στο -3,20%, ανέκαμψε θεαματικά στο +1,98% και τώρα κερδίζει 1,15%. και τώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Προηγείται η Eurobank  με +2,6%. Ακολουθούν Εθνική +2%, Attica Bank +1,5%,  Πειραιώς +1%,  Alpha -0,4%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγείται ο ΟΤΕ με +2,6%.  Ακολουθούν ΕΛΠΕ και Grivalia +2%, Ελλάκτωρ +1,8%,  ΔΕΗ +1,5%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Φουρλής +1%.

Στο κόκκινο Aegean -1%, ΕΧΑΕ -0,8%,  Βιοχάλκο και ΟΛΠ -0,6%

Διαβάστε επίσης