Επιχειρήσεις

Ποιοί διεκδικούν το project του Κέντρου Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ


Τέσσερα κοινοπρακτικά σχήματα διεκδικούν συμμετοχή στο project δημιουργίας Κέντρου Καινοτομίας στις παλιές εγκαταστάσεις της χρωματουργίας-φαρμακοβιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ, επί της οδού Πειραιώς.

Επικεφαλής κοινοπραξιών  με ιδρύματα και φορείς καινοτομίας είναι οι Intracom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Η διαδικασία επιλογής αναδόχου γι αυτό το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ ξεκίνησε με την κατάθεση δηλώσεων ενδιαφέροντος από τα 4 σχήματα. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους υποψήφιος επενδυτές προκειμένου να διαμορφωθεί τελικό σχέδιο και επ' αυτού να υποβληθούν προτάσεις και να κατατεθούν οικονομικές προσφορές. Η διαγωνιστκιή διαδικασία και η ανάδειξη αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2022.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί με συμμετοχή του Δημοσίου και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη της πρώτης "Πολιτείας Καινοτομίας" - όπως αποκαλείται ρο σχεδιαζόμενο συγκρότημα - θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στην έκταση του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, θα αναπτυχθεί μία έδρα καινοτομίας, που επιδιώκεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ. Το Δημόσιο θα παραχωρήσει την έκταση για 30 χρόνια, με δικαίωμα επέκτασης για επιπλέον 15 χρόνια. Οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν το κόστος της επένδυσης,μέρος του οποίου ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει:

-Την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών
- Την κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων και υποδομών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και θέσεις στάθμευσης
-Την ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου

- Την εμπορική εκμετάλλευση του συγκροτήματος και τη διαχείριση των μισθώσεων,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα