Χρηστικά

Πληρώνονται οι συντάξεις


Πληρώνονται οι συντάξεις από τον ΕΦΚΑ στους δικαιούχους με την καταβολή να περιλαμβάνει και την αύξηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Συνολικά πληρώνονται σε τρεις ημέρες ενώ τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριαμούς των συνταξιούχων το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.
 

Ειδικότερα:

  • Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα καταβληθούν  560,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου σε 941.400  συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ
  • Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 802,4 εκατ. ευρώ σε 1.520.000  συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου με την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Την αύξηση του 7,75% στις κύριες συντάξεις θα τη δουν 1.724.713 δικαιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Αναφορικά με την αύξηση που αντιστοιχεί στις κύριες συντάξεις για τον Ιανουάριο, διευκρινίζεται ότι αυτή θα ενσωματωθεί στις καταβολές στο τέλος Φεβρουαρίου για τις κύριες συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2023.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα