Ελλάδα

Πλεονασματική η ΕΡΤ στο α΄ εξάμηνο


 Με νοικοκυρεμένη διαχείριση η ΕΡΤ υπερκάλυψε τους στόχους στο α΄ εξάμηνο της χρήσης 2019, επιτυγχάνοντας αύξηση εσόδων και περιστολή δαπανών. Το καθαρό οικονομικό αποτέλεσμα της περιόδου ήταν θετικό, με πλεόνασμα  28,3 εκατ. ευρώ.

 Για τη νέα διοίκηση που ορίστηκε μετά την κυβερνητική αλλαγή του Ιουλίου, το στοίχημα είναι η συνέχιση της καλής πορείας, με διατήρηση της ανοδικής τάσης των εσόδων, συγκράτηση των δαπανών, διεύρυνση του μεριδίου τηλεθέασης και διατήρηση του κύρους και της αξιοπιστίας των κρατικών καναλιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η ΕΡΤ είχε κύκλο εργασιών 97,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019, υπερβάινοντας κατά 0,5% τον στόχο για έσοδα 97,2 εκατ.

Οι δαπάνες ανήλθαν σε 69,4 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 71,9 εκατ.  Η συγκράτηση των δαπανών 3,5% χαμηλότερα από τον προγραμματισμένο στόχο, διαψεύδει ουσιαστικά τις καταγγελίες και τις επικρίσεις της τότε αντιπολίτευσης περί σπατάλης και μαζικών προσλήψεων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλεόνασμα που επιτυγχάνεται θα βοηθήσει στην κάλυψη της «μαύρης τρύπας» που δημιουργήθηκε το 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε εν μια νυκτί «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΕΡΤ