Ελλάδα

Πόσο στοιχίζει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ;


Η ενημερωτική εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ1 κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 22.00. Η κρατική τηλεόραση προκειμένου να προλάβει τυχόν «αποκαλύψεις» για το κοστολόγιο της σειράς εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εκπομπή  πρόκειται να αποτελέσει μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιο της θα κοστίζει 3.673 ευρώ, με τη συμμετοχή της ΕΡΤ να ανέρχεται στα 495 ανά επεισόδιο.

Το κόστος αυτό επιμερίζεται σε παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού, και τη δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση προς την εταιρεία, ενώ παρέχονται και συγκριτικά στοιχεία για αντίστοιχες εκπομπές του πρόσφατου παρελθόντος. Συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται σε αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή του 2017 της οποίας το κόστος ανήλθε έως και τα 5.455 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

Για το κόστος των 5.212,76 ευρώ ζήτησε εξηγήσεις ο Μ. Κάτσης. Με ανάρτηση  στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «την επόμενη σεζόν το κόστος θα είναι 3.507,11€/επεισόδιο». Ο ίδιος γνωστοποιώντας την εν λόγω απόφαση ρωτά «ευθέως την ακομμάτιστη διοίκηση» πόσο κόστιζε αντίστοιχα, το κάθε επεισόδιο των περσινών εκπομπών  «Επόμενη Μέρα και «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ.«Αναμένουμε απάντηση», σημειώνει ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις