Οικονομία

Πλαφόν στο φυσικό αέριο αναμένεται να ζητήσουν από την ΕΕ οι ηγέτες των χωρών


Πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη συνεδρίασή της Παρασκευής, αναμένεται να ζητήσουν από την ΕΕ, οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει προσχέδιο της κοινής δήλωσης, το οποίο γνωστοποιεί το Reuters.

Παράλληλα, σημειώνεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποταθούν στην ΕΕ ώστε να εργαστεί επειγόντως σε ενέργειες που συμπεριλαμβάνουν «την πρόταση εφαρμόσιμων λύσεων για τη μείωση των τιμών μέσω ανώτατου ορίου τιμών του φυσικού αερίου».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές ενέχει φυσικά κινδύνους. Αλλά καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα, οι κίνδυνοι της αδράνειας επιτείνονται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε τη Ρωσία να χρησιμοποιεί τους θεσμούς της αγοράς εναντίον μας. Είναι πράξη κοινής λογικής, και κυριαρχίας, να παρέμβουμε και να σχεδιάσουμε κανόνες που θα ανταποκρίνονται στην πρωτοφανή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Η επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου είναι ένα αναπόφευκτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα