Διεθνή

Πιέσεις από την αγορά η «συνταγή» της Goldman Sachs για την Ιταλία


Την εκτίμηση πως μέχρι να ενισχυθούν οι πιέσεις από τις αγορές, η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει απέναντι στις Βρυξέλλες όσον αγορά τον προϋπολογισμό του 2019, εξέφρασε  οJari Stehn, ανώτερος οικονομολόγος της Goldman Sachs

Οι Επίτροποι της Ευρωζώνης πιέζουν την Ιταλία να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και έδωσαν στην Ιταλία μέχρι την επόμενη Τρίτη την αναθεώρηση των σχεδίων δαπανών ώστε να αντικατοπτρίζουν μια χαμηλότερη προβολή του ελλείμματος.

Ο Jari Stehn, ανώτερος οικονομολόγος της Goldman Sachs, δήλωσε την Τρίτη στο CNBC ότι μέχρι να ενισχυθούν οι πιέσεις από τις αγορές, η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει απέναντι στις Βρυξέλλες όσον αγορά τον προϋπολογισμό του 2019.

«Οι βραχυπρόθεσμες εντάσεις παρέμειναν υψηλές και οι συζητήσεις μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών θα διαρκέσουν αρκετό καιρό», δήλωσε ο ίδιος.

«Πιστεύουμε ότι στην απάντηση της την επόμενη εβδομάδα, οι ιταλικές αρχές πιθανότατα δεν θα ματαιώσουν τα σχέδια τους για αύξηση τους ελλείμματος» επεσήμανε και πρόσθεσε «τελικά πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν ακόμα χειρότερα πριν να βελτιωθούν όσον αφορά την πίεση της αγοράς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το newsmoney.gr,  το κόστος δανεισμού θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω στην Ιταλία, πριν η ιταλική κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι η πίεση της αγοράς είναι το βασικό στοιχείο..

Διαβάστε επίσης