Τράπεζες

Πειραιώς: «Τυράκι» οικονομικού κίνητρου για το προσωπικό του RBU


Μια επιστολή με υπογραφή ανώτερων Γενικών Διευθυντών, που έλαβαν χθες όλοι οι εργαζόμενοι (1.300) της διεύθυνσης διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (RBU) της τράπεζας Πειραιώς, σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική – μικρής διάρκειας – φάση των διαπραγματεύσεων, για τη μετάβασή τους στη νέα εταιρεία.

Για την ακρίβεια,  η διοίκηση θέτει χρονικό περιθώριο μιάς εβδομάδας στους εργαζόμενους του RBU να αποφασίσουν αν θα πουν «ναι» στην πρόταση μετακίνησή τους στην υπό σύσταση εταιρεία με την Intrum  ή αν θα παραμείνουν στην τράπεζα.

Όποιοι επιλέξουν να μείνουν θα πρέπει να το δηλώσουν έως και τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ώστε το Ανθρώπινο Δυναμικό να κρίνει που θα τους χρησιμοποιήσει.

Το άλλο νέο στοιχείο της επιστολής είναι η πρόβλεψη οικονομικού κίνητρου προς όσους δεχθούν τη μεταφορά στη νέα εταιρεία. Το κίνητρο αφορά την καταβολή 4 μικτών μηνιαίων μισθών. Οι δύο πρώτοι θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο του 2019 και οι άλλοι δύο τον Οκτώβριο του 2020 ( σ.σ. με την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος θα εργάζεται τότε στην εταιρεία).

Πάντως, τραπεζικοί κύκλοι ερμηνεύουν την παροχή οικονομικού κίνητρου ως δείγμα ανησυχίας της διοίκησης της Πειραιώς για το αποτέλεσμα  του εγχειρήματος μεταφοράς προσωπικού του RBU.

Κατά τα λοιπά και βάσει της συμφωνίας τράπεζας – ΟΤΟΕ -  αντιπροσωπευτικού σωματείου προβλέπεται η μεταφορά της ισχύουσας σύμβασης εργασίας στη νέα εταιρεία, με τους ίδιους όρους (μισθολογικούς, εργασιακούς, ασφαλιστικούς  προϋπηρεσίας κλπ).

ΚΥΡ

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ