Τράπεζες

Πειραιώς: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τους 350 του RBU


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σωματείων της τράπεζας Πειραιώς για τους εναπομείναντες 350 εργαζόμενους του πρώην RBU που παραμένουν για 8η εβδομάδα στο «ψυγείο», χωρίς να τοποθετούνται σε νέες θέσεις.

Μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα της Πειραιώς σε Αθήνα και Πάτρα σωματεία και παρατάξεις (ΣΕΥΤΠΕ –πρ.Κύπρου- ΕΣΕΤΠ -πρ. Μακ – Θράκης και ΣΥΓΤΕ -πρ. Γενικής – Αγωνιστικό  Μέτωπο και Συσπείρωση του ΣΕΤΑΠ) έχουν προγραμματίσει για αύριο (Πέμπτη 7/11 στις 11 το πρωί) νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στην Εθνικής Αμύνης.

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) αναφέρει ότι σε χθεσινό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας στο Δ΄ Επιχειρηματικό Κέντρο Αττικής (Πειραιώς 209 - Ταύρος) «διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά η καθ’ υπέρβαση του νομίμου ωραρίου εργασίας απασχόληση εργαζομένων, χωρίς να πληρούνται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες και αναμένεται η επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων».

«Παράλληλα, 350 άρτια καταρτισμένοι και πολύπειροι εργαζόμενοι του πρ. RBU, έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα στον οργανισμό και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία του, με την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στο συναλλασσόμενο κοινό, στα υποστελεχωμένα καταστήματα και υπηρεσίες της τράπεζας, παραμένουν για 8η εβδομάδα αναξιοποίητοι, χωρίς ουσιαστική τοποθέτηση σε νέα τραπεζικά καθήκοντα, αποτέλεσμα της αδιέξοδης, σχεδόν εμμονικής, επιλογής της διοίκησης», προσθέτει ο σύλλογος.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ αναφέρονται και τα εξής:
«Την ίδια στιγμή, σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. Κεντρικό Λογιστήριο) προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες, η τράπεζα επιλέγει να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες δανειζόμενου από εξωτερικές εταιρείες προσωπικού, ενδεικτικό επιπλέον των προθέσεων της Διοίκησης να ανατρέψει το ισοζύγιο σε βάρος των εργαζομένων με σύμβαση τραπεζοϋπαλλήλου και αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα, με την υιοθέτηση ελαστικών, υπαμειβόμενων και χωρίς δικαιώματα, μορφών απασχόλησης.

Απέναντι σε αυτήν την προοπτική, όχι μόνο δεν παραμένουμε απαθείς, αλλά επιπλέον θα καταργήσουμε στην πράξη τους ανάλγητους και αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι προσχηματικές και εξόφθαλμα προκλητικές προτάσεις για απασχόληση των εργαζομένων σε περιοχές μακράν του τόπου κατοικίας τους και χωρίς επιπλέον να λαμβάνεται η παραμικρή πρόνοια για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (σοβαρά προβλήματα υγείας, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, συνυπηρέτηση συζύγων κ.α.).»

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ