Τράπεζες

Πειραιώς: Οι μισοί δέχθηκαν τον δανεισμό στην Intrum


Περίπου οι μισοί από τους παραμένοντες στην Πειραιώς εργαζόμενους της διεύθυνσης διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (RBU) αποδέχθηκαν την πρόταση της τράπεζας για δανεισμό τους στη νέα εταιρεία με την Intrum.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 300 άτομα, από τα 650 του RBU που αρνήθηκαν να μετακινηθούν στην Intrum και παρέμειναν στην τράπεζα, αποδέχθηκαν την πρόταση που τους έγινε για δανεισμό τους στη νέα εταιρεία.

Οι «300» υπέγραψαν συμβάσεις δανεισμού στην Intrum ορισμένου χρόνου (από τρείς έως 9 μήνες) διατηρώντας την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητά τους, με τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Όσοι δεν συμφώνησαν για τον δανεισμό τους θα παρακολουθήσουν 15μερο σεμινάριο επιμόρφωσής τους και στη συνέχεια, σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις που έλαβαν, θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες της τράπεζας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) σχολιάζοντας τις προαναφερθείσες δεσμεύσεις της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, για την αξιοποίηση των εργαζομένων του RBU αναφέρει: «Αυτές τις 15  μέρες έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τη δέσμευση  για άμεση αξιοποίηση των συναδέλφων που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα με την ενίσχυση υποστελεχωμένων υπηρεσιών και καταστημάτων.

Εμείς θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις από κοντά για κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι δεσμεύσεις των επικεφαλής της ΔΑΔ, για την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας ώστε μέσα σε δύο εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των συναδέλφων σύμφωνα με τα προσόντα και την προϋπηρεσία τους, θα γίνουν πράξη».  

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι του RBU που αποδέχθηκαν την μετακίνησή τους στη νέα εταιρεία με την Intrum θα λάβουν bonus 9 μικτών μηνιαίων μισθών.

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ