Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η πρόσβαση των Ελλήνων σε ΑΤΜ


"Μετά από τρεις τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις ύψους σχεδόν 50 δισεκ. ευρώ και παρά τα επιτοκιακά υπερκέρδη των τραπεζών, οι Έλληνες πολίτες έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά πρόσβασης σε ΑΤΜ, καθώς ο αριθμός τους έχει συρρικνωθεί δραματικά σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ", τονίζει, μέσω ανακοίνωσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, σημειώνει: "Συγκεκριμένα, από το 2008 έως το 2022, τα ΑΤΜ έχουν μειωθεί από 80,43 σε 66,22 ανά 100.000 κατοίκους. Σε αντίθεση με τη χώρα μας, ο αντίστοιχος δείκτης στην Ισπανία είναι 90,35, στην Ιταλία 90,61 και την Πορτογαλία 160,52.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό στην περιφέρεια και ιδίως στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα μέρη, επιβαρυνόμενοι με επιπλέον κόστος, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα στους Παξούς στην Τήλο, στη Νίσυρο, στην Ανάφη στην Φολέγανδρο, στην Κίμωλο κ.α. , δε λειτουργεί πιά κανένα τραπεζικό υποκατάστημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πηγαίνουν σε άλλα κοντινά νησιά για τις τραπεζικές τους εργασίες. Συνολικά σε 52 Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας δεν λειτουργεί κανένα τραπεζικό κατάστημα".

"Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η προσβασιμότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ΑΤΜ και τραπεζικά υποκαταστήματα, ιδίως στην ελληνική περιφέρεια, που κινδυνεύει με οικονομική παρακμή και πληθυσμιακή ερημοποίηση", καταλήγει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα