Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Να επεκταθούν τα μέτρα για το δυστύχημα των Τεμπών και σε όλα τα θύματα σιδηροδρομικών δυστυχημάτων


Να διορθωθεί το νομοσχέδιο ώστε τα μέτρα στήριξης να μην αφορούν μόνο την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, στα Τέμπη, αλλά τα θύματα όλων των τραγωδιών στις ράγες του ΟΣΕ, ζήτησε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια.

«Σας καλώ τώρα, άμεσα, να επεκτείνετε το πεδίο εφαρμογής των μέτρων για κάθε θάνατο σε αιματοβαμμένες ράγες. Αποτελεί το ελάχιστο χρέος μας, μια αυτονόητη παρέμβαση ισονομίας και δικαιοσύνης για τις ψυχές των αφύλακτων διαβάσεων. Εμείς στη Λάρισα, σε μια πόλη που κόβεται στα δυο από τις ράγες, σε μια πόλη που τα τρένα περνούν ελάχιστα μέτρα από τα σχολειά μας, σε έναν τόπο γεμάτο καντήλια στη μνήμη νεκρών κατά μήκος του σιδηροδρόμου, γνωρίζουμε καλά την αξία και την αναγκαιότητα αυτής της ρύθμισης. Το αποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης. Διεκδικώ ξανά, η πρότασή μου να γίνει σήμερα πράξη», ανέφερε η Ευ. Λιακούλη.

Η κ. Λιακούλη, χαρακτήρισε «πρόκληση» την τροπολογία με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της πάνδημης οργής και ρίχνει περισσότερες σκιές στις εν εξελίξει διαδικασίες.

Διερωτήθηκε επίσης, πώς διασφαλίζεται ότι θα εφαρμοστεί η εξαγγελία για διαγραφή των στεγαστικών και προσωπικών δανείων στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα εφαρμοστεί.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε επίσης:

- στις διατάξεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

- στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων όλων των νέων Τμημάτων των ΑΕΙ, κατεύθυνσης γεωπονίας, δασολογίας και ιχθυολογίας 5ετούς φοίτησης,

- τις ρυθμίσεις για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα