Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Μάχη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών και την τιμωρία των υπευθύνων


«Είναι φανερό ότι με το πέρασμα του χρόνου, το σκάνδαλο των υποκλοπών βαραίνει όλο και περισσότερο στην πλάτη μιας επικίνδυνης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη» τονίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Θεσμών του κόμματος.

Ταυτόχρονα δηλώνει ότι «.. θα είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία των υπευθύνων και, πάνω από όλα, την προάσπιση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου της συγκάλυψης. Πιο συγκεκριμένα επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή” στο οποίο γίνεται λόγος ότι αφαιρέθηκε ο φάκελος των υποκλοπών από τους δύο Εισαγγελείς Πρωτοδικών μόλις επανέφεραν το αίτημα τους προς την ΑΔΑΕ να διασταυρωθεί αν οι 92 στόχοι του predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Αντικαταστάθηκαν δηλαδή μόλις επιχείρησαν να εξακριβώσουν την ύπαρξη κοινού κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει δημοσίευμα στην ενημερωτική ιστοσελίδα «inside story» σύμφωνα με το οποίο «η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου είχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι είχε στοχοποιηθεί με το εν λόγω λογισμικό, αλλά η δικαστική λειτουργός σιώπησε μπροστά στην παρανομία».

Παράλληλα αναφέρει δημοσίευμα του ”Βήματος” σύμφωνα με το οποίο, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, προέκυψε ότι μέλη και στελέχη της ΑΔΑΕ διώκονται επειδή έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή ερεύνησαν την υπόθεση και δεν ενέδωσαν στην επιχειρούμενη φίμωση τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα