Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο τρόπος που επιβάλλεται η κλιμακωτή επιδότηση δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας


«Στην Ελλάδα συνεχίζεται η μηναία παράσταση. Είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος που επιβάλλεται η κλιμακωτή επιδότηση δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις επιδοτήσεις του ρεύματος.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι οι συνέπειες του ενεργειακού πολέμου δεν αντιμετωπίζονται επιδοματικά αλλά μεταρρυθμιστικά. «Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά, τα φορολογικά κίνητρα για εξοικονόμηση και αυτοπαραγωγή στα νοικοκυριά και την οικονομική κινητροδότηση των ενεργειακά αποδοτικά επιχειρήσεων, για ακόμα μία φορά δεν ακούσαμε τίποτα συγκεκριμένο», τόνισε.

Ο κ. Δούκας περιέγραψε στη δήλωσή τι γίνεται στην Ολλανδία όπου μπαίνει πλαφόν στην ενέργεια (ρεύμα και αέριο), στη λογική του γαλλικού και αγγλικού μοντέλου, προκειμένου να προστατευτούν τα νοικοκυριά από το ράλι της ακρίβειας. Το ιδιο και στην Ισπανία όπου ανακοινώθηκε δεκαπλασιασμός της εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες.

Επεσήμανε ότι «εντύπωση επιπλέον προκαλεί και η ανακοίνωση για νέο τέλος, ύψους 10 ευρώ ανά θερμική MWh. Υπήρχε και τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχο νέο τέλος ύψους 10 ευρώ στην ηλεκτρική ΜWh. Κάθε μήνα θα ανακοινώνεται και ένα καινούργιο τέλος; Και ποιος θα τα επωμιστεί;»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΑΣΟΚ