Πολιτική

Παραιτήθηκε ο υφΥΠΕΞ Αντ. Διαματάρης του... Columbia


Παραιτήθηκε - ή εξεδιώχθη - από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ο Αντώνης Διαματάρης, μετά την θύελλα αντιδράσεων για τα ψευδή στοιχεία σπουδών στο βιογραφικό του, το μεταπτυχιακό που... δεν είχε και για τον διορισμό ως συμβούλου του  του Τάσου Φιλιππάκου, ο οποίος έχει σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Η επιλογή ως συμβούλου του του πρώην επικεφαλής της ΕΑΒ, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για διασπάθιση άνω του 1 δισ. ευρώ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από κυβερνητικές πηγές αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέπεμψε κατ' ουσίαν τον υφΥΠΕΞ, ζητώντας του να παραιτηθεί. Μόλις υπεβλήθη η παραίτηση του την έκανε αποδεκτή.

Στη δήλωση παραίτησής του, ο  αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό αποχωρών υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να τον αποπέμψει

Σχολιάζοντας την παραίτηση Διαματάρη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του. Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

 

Διαβάστε επίσης