Επιχειρήσεις

Παραμένει "αφεντικό" στην Intrakat ο Σ. Κόκκαλης- Διατηρεί το ποσοστό της η Intracom


Ο όμιλος Κόκκαλη παραμένει πλειοψηφών μέτοχος της κατασκευαστικής Intrakat, διατηρώντας το ποσοστό (36,79%) που κατείχε πριν από την αύξηση κεφαλαίου. Η μόνη αλλαγή που επήλθε μέσω της  ΑΜΚ είναι ότι η απευθείας συμμετοχή της Intracom μειώθηκε κατά 13,25% (από 36,79% σε 23,54%) και το ποσοστό αυτό απέκτησε η λουξεμβουργιανή θυγατρική της Intracom Technologies.

Επισημαίνεται ότι η Intracom είχε μεταβιβάσει μέσω ΧΑ - σε άγνωστο τότε αγοραστή - ολόκληρο το πακέτο "δικαιωμάτων" της στην ΑΜΚ της Intrakat. Αυτό δημιούργησε την εντύπωση ότι ο όμιλος Κόκκαλη μειώνει τη συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία, αφήνοντας "χώρο" για να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής.

Τώρα, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και τη γνωστοποίηση των αλλαγών στη μετοχική σύνθεση, διαπιστώνεται ότι το πακέτο εκείνο μεταβιβάστηκε από την Intracom στη θυγατρική της Intracom Technologies, η οποία άσκησε τα δικαιώματα και απέκτησε συμμετοχή 13,25%.Ετσι ο όμιλος διατηρεί αμετάβλητο το συνολικό ποσοστό του.

 Μιά άλλη σημαντική αλλαγή στη μετοχική σύνθεση είναι η μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημ. Κούτρα. Ο πρώην πρόεδρος της Intrakat και της Ελλάκτωρ κατείχε προ της ΑΜΚ 12,69% της Intrakat, μέσω της χόλντινγκ Adamas Group. Πούλησε 400.000 μετοχές (0,83%) και εν συνεχεία μέρος των "δικαιωμάτων" του στην ΑΜΚ. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το ποσοστό του έχει περιοριστεί σε 8,13%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα