Επιχειρήσεις

Γρίφος η ΑΜΚ της Ιntrakat- Η Intracom πούλησε τα δικαιώματα και δεν θα μετάσχει


Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για σημαντικές μετοχικές μεταβολές στην Intrakat, μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συμμετάσχει στρατηγικός επενδυτής - πιθανότατα το fund Orasis.

Η Intracom του ομίλου Κόκκαλη, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της θυγατρικής κατασκευαστικής εταιρείας με ποσοστό περίπου 37,5%, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που δίνονταν ως τώρα, μάλλον δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, δεδομένου ότι πούλησε και μεταβίβασε το σύνολο των "δικαιωμάτων" της.

Οπως ανακοινώθηκε, η Intracom ήταν ο πωλητής του πακέτου 17,6 εκατ. "δικαιωμάτων" προτίμησης, που μεταβιβάστηκαν χθες μέσω χρηματιστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ το ποσοστό συμμετοχής της θα πέσει περίπου στο 24%.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε μεταβιβαστεί μέσω ΧΑ κι άλλο πακέτο δικαιωμάτων (9,7%), χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή και του πωλητή. Κατά πληροφορίες, το πακέτο αυτό περιήλθε στο Orasis Fund.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να γνωστοποιηθεί ποιός είναι ο επενδυτής που αγόρασε το πακέτο δικαιωμάτων (37,4%) από την Intracom για να μπεί στην ΑΜΚ. Επισημαίνεται ότι ασκώντας αυτά τα δικαιώματα ο αγοραστής του πακέτου θα αποκτήσει  ποσοστό συμμετοχής 24% μετά την ΑΜΚ. Θα βρεθεί λοιπόν να ισοψηφεί με την Intracom, συμμετέχοντας προφανώς στη διοίκηση και στο μάνατζμεντ της Intrakat.

Εκτός αν το πακέτο δικαιωμάτων μεταβιβάστηκε σε κάποια εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη, ο οποίος θα αυξήσει ετσι τη συνολική συμμετοχή του στην "πολλά υποσχόμενη" κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου του...

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα