Πολιτική

Ποτάμι: Παραιτήθηκε ο Δ. Τσιόδρας από εκπρόσωπος Τύπου


Επικαλούμενος διαφορές προσωπικών απόψεων και συλλογικών αποφάσεων του κόμματος, παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας.Τη θέση του αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.

Στην επιστολή παραίτησης ευχαριστεί τα στελέχη του Ποταμιού για την καλή συνεργασία που είχαν επί 4 χρόνια.

Κάνοντας δεκτή την παραίτησή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε τον κ. Τσιόδρα για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

Αγαπητέ Σταύρο,

Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.
Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.
Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι.

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη σπούδασε κοινωνιολογία στο University of Illinois στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Northwestern University. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού "Κ" της "Κυριακάτικης Καθημερινής". Έχει εργαστεί ως πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Διαβάστε επίσης