Επιχειρήσεις

Πάει πίσω το ομολογιακό της Intralot


Αλλάζει ο σχεδιασμός για την ομολογιακή έκδοση της Intralot, που σκοπεύει να αντλήσει περί τα 130 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, προκειμένου να αποπληρώσει ακριβότερο δανεισμό.

Η "βροχή" ομολογιακών και μετοχικών εκδόσεων και τα placement που τράβηξαν πολύ χρήμα από την αγορά και από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, οδηγούν τη διοίκηση της εταιρείας και τους συμβούλους της στην απόφαση να μεταθέσουν χρονικά την προγραμματισμένη έκδοση.

 Αντί για το δεύτερο 15ήμερο Δεκεμβρίου, το νέο ομόλογο θα εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή το πρώτο 10ήμερο Φεβρουαρίου. Θα διατεθεί σε θεσμικά χαρτοφυλάκια, σε διεθνείς επενδυτές και σε εγχώριους αποταμιευτές-μικροεπενδυτές. Θα προηγηθεί καμπάνια για την προσέλκυση εγχώριων αποταμιευτών, που κυνηγούν αποδόσεις υψηλότερες από εκείνες των τραπεζικών καταθέσεων προθεσμίας.

Παράλληλα θα προχωρήσουν οι συνεννοήσεις με πέντε ελληνικές τράπεζες για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 100 εκατ. ευρώ.

Τα 230 εκατ. ευρώ που θα συγκεντρωθούν από την ομολογιακή έκδοση και το κοινοπρακτικό δάνειο θα χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του ομολογιακού δανείου 356 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα