Επιχειρήσεις

Intralot: Αναδιάρθρωση υποχρεώσεων με retail ομόλογο και κοινοπρακτικό δάνειο


Μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου 135 εκατ. ευρώ και την πρόωρη αποπληρωμή υψηλότοκων δανείων, η Intralot προχωρά στα δύο επόμενα βήματα αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων. Πρόκειται για κινήσεις που θα βελτιώσουν την χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου, θα αποφέρουν μείωση των δαπανών για τόκους και θα συμβάλουν  στην βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Πρώτο βήμα θα είναι η έκδοση retail ομολόγου 130 εκατ. ευρώ, που θα διατεθεί στην αγορά με δημόσια εγγραφή και θα προσελκύσει επίσης διεθνείς επενδυτές που κυνηγούν υψηλές αποδόσεις με τοποθετήσεις σχετικού ρίσκου.

Το ενημερωτικό δελτίο καταρτίζεται και θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου. Η έκδοση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός του λήγοντος έτους.

Επόμενη κίνηση η σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με κονσόρτσιουμ ελληνικών και ξένων τραπεζών. Το δάνειο θα είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την έκδοση ομολόγου και το κοινοπρακτικό δάνειο θα χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιών της εταιρείας που λήγουν μέχρι στον Σεπτέμβριο του 2024, συνολικού ποσού 230 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των καταβλητέων τόκων..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα