Τουρισμός

Π. Γερμανός και οικογένεια Κάτσου κέρδισαν 45% από τη Lamda!


Εξαιρετικά αποδοτική αποδεικνύεται η επενδυτική τοποθέτηση του ομίλου Πάνου Γερμανού και της οικογένειας των φαρμακοβιομηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου στη Lamda Development, που θα υλοποιήσει το μεγα-project του Ελληνικού.
Μέσα σε δύο χρόνια και πριν ακόμη ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό, οι δύο μεγαλοεπενδυτές εξασφαλίζουν απόδοση της τάξεως του 45%!

Τώρα φροντίζουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους και ταυτόχρονα να  βάλουν λιγότερο ρευστό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η Lamda.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το κοινοπρακτικό σχήμα Voxcove Holding (στο οποίο μετέχουν 50/50 η Olympia Group  του Π. Γερμανού και η VNK Capital της οικογένειας Κάτσου), είχε εξαγοράσει το 12,8% της Lamda από την Blackstone. Το τίμημα ήταν 5,40 ευρώ ανά μετοχή.
 Η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι περίπου 7,90 ευρώ – περίπου 45% υψηλότερη από την τιμή που πλήρωσε η εταιρεία των Γερμανού-Κάτσου για να γίνει εταίρος του ομίλου Λάτση.

Προχθές η Voxcove πούλησε 2.200.000 μετοχές (2,76%) της Lamda, από το πακέτο που είχε αγοράσει προ διετίας.  Η μέση τιμή πώλησης αυτών των μετοχών ήταν 7,50 ευρώ, περίπου 40% υψηλότερη από το κόστος αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές ήταν η αμερικανική Bienville και χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται η HSBC. Αγνωστο αν σκοπεύουν να μπουν στην ΑΜΚ, επενδύοντας μακροπρόθεσμα στη Lamda.

Η Voxcove των Γερμανού-Κάτσου παραμένει δεύτερος βασικός μέτοχος μετά τον όμιλο Λάτση. Πιθανότατα όμως θα βρεθεί με πολύ μικρότερο ποσοστό μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ,

Διαβάστε επίσης