Τράπεζες

ΟΤΟΕ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στην τράπεζα Αττικής


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Attica Bank Κ. Μητρόπουλο, για την ανάκληση των απολύσεων τριών εργαζομένων στην τράπεζα, είχε χθες (15/10)  το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, είναι αδιανόητο να παραβιάζεται η Κλαδική και η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μάλιστα από μια τράπεζα των ασφαλιστικών ταμείων.

Επισημάνθηκε, ότι στο επίκεντρο της κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών είναι η προστασία της εργασίας, κατά συνέπεια οι απολύσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

«Πρόκειται για ζήτημα ουσίας, μα και για ζήτημα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους εργαζομένους», τονίστηκε από πλευράς  ΟΤΟΕ και κλήθηκε η διοίκηση της Attica Bank να επανεξετάσει τη στάση της και να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Attica Bank υποστήριξε ότι στρατηγική επιδίωξη της Τράπεζας είναι η ανάπτυξη και όχι η μισθολογική μείωση του κόστους και ότι δεν προτίθεται η τράπεζα να ανοίξει εργασιακά μέτωπα.

Προς τούτο, δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια του ρόλου του, προκειμένου η διοίκηση να επανεξετάσει το ζήτημα των απολύσεων και θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Διαβάστε επίσης