Τράπεζες

Απολύσεις υπαλλήλων στην Τράπεζα Αττικής


Την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) προκάλεσαν τρείς απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής, με τη μία καταγγελία σύμβασης μάλιστα να γίνεται ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για σοβαρό πρόβλημα της υγείας του!

Σε χθεσινή (10/10) ανακοίνωσή του το ΕΚΑ  αναφέρει για το θέμα:

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την διοίκηση της Attica Bank για τις άδικες, καταχρηστικές και εν, τέλει, άκυρες απολύσεις τριών συναδέλφων εργαζομένων. Η διοίκηση της τράπεζας προέβη σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας των τριών εργαζομένων χωρίς καμιά προειδοποίηση. Μάλιστα, ένας εκ των τριών συναδέλφων, βρισκόταν σε εγκεκριμένη κατά το νόμο αναρρωτική άδεια προς αντιμετώπιση σοβαρού και μακροχρόνιου προβλήματος της υγείας τους.

Το ΕΚΑ καταδικάζει τις καταχρηστικές απολύσεις και τονίζει ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις κάθε θεσμική, αγωνιστική και νομική δράση του Σωματείου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου οι τρείς συνάδελφοι να επιστρέψουν στην εργασία τους»

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής

Ανακοίνωση για τις τρείς απολύσεις εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής (ΣΥΤΑ), καταγγέλλοντας τη διοίκηση.

Στο κείμενο του ΣΥΤΑ αναφέρονται και τα εξής:

«Προτού καν στεγνώσει το μελάνι πάνω στα επιδιδόμενα εξωδίκως και δη «θυροκολλημένα» έντυπα για την «καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου χωρίς προειδοποίηση-άτακτη καταγγελία (εργατοτεχνίτες-υπάλληλοι)» στους 2 συναδέλφους μας εργαζόμενους στην τράπεζα και μέλη του Σωματείου μας, μία τρίτη και... φαρμακερή ήρθε να συμπληρώσει την αρχής εξαρχής ξεκάθαρη εργοδοτική αυθαιρεσία και καταχρηστικότητα που επιδεικνύει η διοίκηση στην εκμετάλλευση ενός νομικού περιβλήματος που μνημονιακά και «μετα»-μνημονιακά οι προηγούμενες, αλλά και η τωρινή κυβέρνηση συντηρούν προκειμένου να είναι αρεστές στους τοκογλύφους δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και το ντόπιο κατεστημένο (ΣΕΒ, Τραπεζίτες).

Παραγνωρίζοντας το γεγονός πως ο επίσημος κρατικός φορέας ΕΦΚΑ έχει ήδη εγκρίνει στον εργαζόμενο αναρρωτική άδεια για την αντιμετώπιση του ζωτικού προβλήματος υγείας του δια των αρμοδίων υπηρεσιών και σύμφωνα με τις οριζόμενες διαδικασίες, η διοίκηση της Τράπεζας απεκδύεται σκοπίμως –όπως στην πορεία θα αποδειχθεί υπεύθυνα–το ρόλο του συνετού manager, καταφεύγοντας σε ενέργειες που δεν εξυπηρετούν την ευρέως κατά τα άλλα διακηρυσσόμενη από την ίδια την Attica Bank εταιρική κοινωνική ευθύνη, πολύ περισσότερο, βέβαια, δεν συνάδουν με έντιμες σχέσεις, καθαρές και τίμιες κουβέντες, ήθος και αξιοπρέπεια, θεμελιώδεις αρχές που –για να πάει μπροστά μια επιχείρηση–κοινωνικοί εταίροι, διοικούντες και εργαζόμενοι οφείλουν να ασπάζονται και να συνυπηρετούν.

Το συνδικάτο, μαζί με ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, όπως από την πρώτη κιόλας στιγμή έκανε σαφές και συμφώνησε με τα 3 εκλεκτά μέλη του, θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε εξωδικαστική και δικαστική φάση του αναφαίρετα δίκαιου αγώνα τους υπεύθυνα, θεσμικά, αγωνιστικά και νομικά, σε αγαστή πάντα συνεργασία και συνεννόηση με τους ίδιους και τους δικηγόρους τους.»

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις