Τράπεζες

OTOE: Αιτία πολέμου οι 24 απολύσεις στην Πειραιώς - Συγκέντρωση αύριο 


Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει σε αποψινή ανακοίνωση η ΟΤΟΕ τις 24 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων του πρώην RBU της Πειραιώς, τονίζοντας ότι «η τράπεζα επιδιώκει την ρήξη και θα την έχει»!

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων, τονίζεται ότι ο κλάδος προχωρά άμεσα σε κινητοποιήσεις και καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσης ανάκλησης  των απολύσεων, αλλιώς θα είναι πλήρως συνυπεύθυνη.

Επίσης αναφέρονται τα εξής: «Είναι πραγματικά αδιανόητο σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις». 

Η ΟΤΟΕ ανακοινώνει συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, με πρώτη αύριο το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 

Η ΟΤΟΕ και όλα τα σωματεία εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τις ομαδικές απολύσεις αύριο Τρίτη στις 7:15 το πρωί μπροστά από το κτίριο της τράπεζας Πειραιώς επί της Αμερικής 4.

ΣΕΥΤΠΕ: Η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού υπονομεύει την τράπεζα 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) σε ανακοίνωσή του για τις 24 απολύσεις εργαζομένων του πρώην RBU  αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση της Τράπεζας, κορυφώνοντας τις αντεργατικές πρακτικές, προχώρησε στην ΑΠΟΛΥΣΗ 24 συναδέλφων μας. Ο σκοπός είναι τόσο ευτελής, που της στερεί κάθε ψήγμα ηθικής νομιμοποίησης και αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν τίμησε την υπογραφή της στη συμφωνία της 25/7. 

Το κλίμα γενικευμένης εργασιακής τρομοκρατίας που προωθείται, θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους και θα αποδείξει αυτό για το οποίο είχαμε από καιρό προειδοποιήσει την Διοίκηση: Ότι η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, υπονομεύει το μέλλον της Τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτη στις δύσκολες μέρες, αλλά και οι μέτοχοι και οι πελάτες της Τράπεζας, αντιλαμβάνονται ότι success story και απολύσεις δεν συμπορεύονται. 

Αν η Τράπεζα δεν ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις απολύσεις, θα μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι με κινητοποιήσεις πρωτόγνωρης έντασης και μαζικότητας. Γιατί εμείς απέναντι στην εκδικητική μανία της Διοίκησης, υπερασπιζόμαστε το ψωμί των οικογενειών μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να μας το στερήσει άδικα».

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ