Ελλάδα

Ορίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΚΑ


Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνο Τσακλόγλου, η υπουργική απόφαση για την επιλογή και τον ορισμό του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τη συγκρότηση αυτού.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η σύνθεση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ είναι η ακόλουθη:   

1. Τεσσαρομάτης Νικόλαος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής, ως Πρόεδρος, με θητεία πέντε (5) ετών.

2. Αλλαμανής Γεώργιος, διαχειριστής επενδύσεων, ως μέλος, με θητεία πέντε (5) ετών.

3. Δήγκας Άγις-Γεώργιος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ως μέλος, με θητεία τεσσάρων (4) ετών.

4. Λάμπρου Μαρίκα, σύμβουλος επιχειρήσεων, ως μέλος, με θητεία πέντε (5) ετών.

5. Μωυσής Αβραάμ-Μίνος, μαθηματικός και αναλογιστής, ως  μέλος, με θητεία τριών (3) ετών.

6. Παπαρρηγοπούλου Πατρίνα, καθηγήτρια Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος, με θητεία τριών (3) ετών.

7. Τήνιος Πλάτων, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ως μέλος, με θητεία τεσσάρων (4) ετών.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου για τη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από μία ριζικά ανανεωμένη διαδικασία επιλογής με εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως αυτή προβλέπεται στον νόμο 4826/21 ”Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά“, συγκροτήθηκε -με κριτήριο την καταλληλότητα και την επαγγελματική εμπειρία- σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.). Σε διάστημα μόλις 11 μηνών λειτουργίας, το Τ.Ε.Κ.Α. έχει, ήδη, πάνω από 135.000 ασφαλισμένους, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολύ καλή πορεία της ελληνική οικονομίας. Η αλλαγή της αρχιτεκτονικής της επικουρικής ασφάλισης με τη δημιουργία του Τ.Ε.Κ.Α. είναι μία μεταρρύθμιση κομβικής σημασίας για τη νέα γενιά και για την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος τις επόμενες δεκαετίες. Συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές των πιο πετυχημένων ευρωπαϊκών κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων, ενισχύει τη διαφάνεια, εξασφαλίζει υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και συμβάλει στην ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ταμείου και φέρει την τελική ευθύνη για την ορθή και σύννομη λειτουργία του».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα