Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Σαράντη εξαγόρασε τη θυγατρική της "Δέλτα" στη Βουλγαρία


Την θυγατρική της γαλακτοβιομηχανίας "Δέλτα" στη Βουλγαρία (United Milk Company- UMC) εξαγοράζει ο όμιλος Σαράντη, που είναι περισσότερο γνωστός στην ελληνική αγορά με το brand "Ολυμπος".

Είναι μία ακόμη κίνηση επέκτασης των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου, ο οποίος πριν από λίγες μέρες εξαγόρασε το 49% της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας "Κουρούσιης", με οψιόν αγοράς και του υπολοίπου 51%.

Για την "Δέλτα" που ανήκει πλέον στο αμερικανικό fund CVC και πραγματοποιεί εξαγορές ελληνικών γαλακτοκομικών επιχειρήσεων, η πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία εντάσσεται στα σχέδια αναδιάρθρωσης δραστηριοτήτων του ομίλου Vivartia.

Η United Milk Company- UMC διαθέτει σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες κοντά στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ). Η γκάμα προϊόντων της περιλαμβάνει παραδοσιακά βουλγάρικα γαλακτοκομικά προϊόντα, τυροκομικά, φρέσκο γάλα και γιαούρτι,  καθώς και τις σειρές προϊόντων Vitalact, Khansko και Russalka. Αναπτύσσει και εξαγωγική δραστηριότητα με πωλήσεις σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Λίβανο, Καναδά και Ρωσία..

Ο όμιλος Σαράντη ("Ελληνικά Γαλακτοκομεία") πραγματοποίησε πέρυσι κύκλο εργασιών 427 εκατ. ευρώ και βάσει τζίρου κατέχει πλέον την πρώτη θέση στον κλάδο. Το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει τα brands Ολυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Δουμπιά (μεταλλικό νερό), Κλιάφα (αναψυκτικά) και Αγνό, την οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμού τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα