Ενέργεια

Ο όμιλος Κοπελούζου παίρνει μερίδιο στην ΔΕΠΑ Υποδομών


 Ενισχύοντας την παρουσία του στον τομέα των ενεργειακών υποδομών όπου έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, ο όμιλος Κοπελούζου αποκτά στρατηγική συμμετοχή στην ΔΕΠΑ Υποδομών, που διαχειρίζεται τα μέσης και χαμηλής τάσης δίκτυα φυσικού αερίου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος έχει καταλήξει σε συμφωνία με την  Italgas για να εξαγοράσει το 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών, καταβάλλοντας τίμημα της τάξεως των 140-150 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η ιταλική εταιρεία πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, προσφέροντας 733 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών. Μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών απόκτησης των μετοχών, το ιταλικό γκρουπ θα μεταβιβάσει το 20% στην Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου.

Την Παρασκευή θα υπογραφεί η σύμβαση για τη μεταβίβαση πώλησης των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas από το ΤΑΙΠΕΔ (65%) και τα ΕΛΠΕ (35%).Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, όταν δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, όπου η Italgas απέκτησε το ποσοστό που κατείχε η ιταλική ΕΝΙ (49%) και μπορεί τώρα να παραχωρήσει μέρος του στον όμιλο Κοπελούζου.

Επισημαίνεται ότι ο ελληνικός όμιλος  δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές. Πέρυσι εξαγόρασε το 6,6% του ΔΕΣΦΑ (διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου), συμμετέχοντας με 10% στην κοινοπραξία Senlfouga που πήρε το 66%. Συμμετέχει επίσης στο project κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα