Ενέργεια

Ο Κοπελούζος πήρε 10% της Senfluga/ΔΕΣΦΑ


Στο επιχειρηματικό σχήμα που ελέγχει την αποκρατικοποιηθείσα εταιρεία δικτύων φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ μπαίνει ο όμιλος Κοπελούζου, εξαγοράζοντας το 10% της Senfluga Energy Holdings.

Η εξαγορά έγινε μέσω της εταιρείας DAMCO Energy του Ομίλου Κοπελούζου και η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Η επένδυση από την πλευρά της DAMCO έχει δομηθεί σύμφωνα με τους όρους απόκτησης του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.
Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2018, η SENFLUGA εξαγόρασε μετά από διεθνή διαγωνισμό ποσοστό 66% των μετοχών της ΔΕΣΦΑ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η μετοχική δομή της SENFLUGA σήμερα έχει ως εξής: Η ιταλική Snam κατέχει 54%, η Enagás και η βελγική Fluxys 18% η καθεμία και DAMCO  10%.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την είσοδο του ομίλου Κοπελούζου στο μετοχικό κεφάλαιο, παραμένουν ανεπηρέαστα. η δέσμευση και τα σχέδια της SENFLUGA για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΔΕΣΦΑ σε κορυφαία εταιρεία υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,

Επιπλέον, με την προσθήκη ενός μεγάλου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου, η σύνδεση με την Ελλάδα ενδυναμώνεται και το συνολικό ενδιαφέρον για τη σταθερή ανάπτυξη του ΔΕΣΦΑ και της χώρας καθίσταται ακόμη πιο εμφανές.