Επιχειρήσεις

Ο Μυτιληναίος εξοφλεί πριν από τη λήξη τους ομολογίες €300 εκατ.


Την ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν οξύτατο ταμειακό πρόβλημα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ο “Μυτιληναίος” είναι σε θέση να αποπληρώσει πρόωρα ακόμη και δανειακές υποχρεώσεις που λήγουν την επόμενη χρονιά!
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι  στις 29 Ιουνίου θα αποπληρώσει πλήρως – καταβάλλοντας κεφάλαιο και τόκους – τις ομολογίες που είχε εκδώσει το 2017 και λήγουν τον Ιούνιο του 2021.

Οι ομολογίες είναι ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ  και οι τόκοι μέχρι την εξόφληση τους ανέρχονται σε 4,8 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη εταρεία  θα καταβάλει στις 29 Ιουνίου το κεφάλαιο (1.000 ευρώ ανά ομολογία) συν τόκους 15,93 ευρώ – συνολικά 1.015,93 ευρώ ανά ομολογία.

Οπως επισημαίνουν στελέχη του ομίλου Μυτιληναίου, η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα περίπου 1,5 δισ. ευρώ, την οποία αξιοποιεί τώρα και για τη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Στη βελτίωση  της χρηματοοικονομικής της κατάστασης συνέβαλαν οι εταιρικές αλλαγές που δρομολογήθηκαν πριν από τρία χρόνια, καθώς και τα προληπτικά προγράμματα περικοπής δαπανών που εφαρμόστηκαν με επιτυχία.

Διαβάστε επίσης