ΕΥΖην

Ο Michael Douglas ως Βενιαμίν Φραγκλίνος, αλλά και ως Ρόναλντ Ρίγκαν


O Michael Douglas (Μάικλ Ντάγκλας) θα υποδυθεί τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, σύμφωνα με το Apple TV+, αλλά και τον Ρόναλντ Ρίγκαν σε άλλη μίνι σειρά.

Βασισμένο στο βιβλίο με τίτλο «Ένας μεγάλος αυτοσχεδιασμός: Φράνκλιν, Γαλλία και Γέννηση της Αμερικής» της βραβευμένης με Πούλιτζερ Στέισι Σιφ, η μίνι σειρά, για την οποία έγινε casting τους τελευταίους δύο μήνες, θα είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ των ITV Studios America και Apple Studios.
 
Σε σκηνοθεσία του Ντικ Βαν Πάτεν (Van Patten), η δραματική σειρά θα εξερευνήσει τη συναρπαστική ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της καριέρας του Βενιαμίν Φραγκλίνου.

Σε ηλικία 70 ετών, χωρίς καμία διπλωματική κατάρτιση, ο Φραγκλίνος έπεισε τη Γαλλία -μια απόλυτη μοναρχία- να χρηματοδοτήσει το πείραμα της Αμερικής στη Δημοκρατία. Χάρη στη φήμη, το χάρισμα και την εφευρετικότητά του, ο Φραγκλίνος ξεγέλασε Βρετανούς κατασκόπους, Γάλλους πληροφοριοδότες και εχθρούς ενώ παράλληλα σχεδίασε τη γαλλοαμερικανική συμμαχία του 1778 και την ειρήνη με την Αγγλία το l783.

Ο Φραγκλίνος, συντάκτης και υπογράφων τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ήταν ένας από τους εθνοπατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ομάδα Αμερικανών επαναστατών ηγετών που ένωσαν τις δεκατρείς αποικίες, ηγήθηκαν του πολέμου για την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία και δημιούργησαν ένα πλαίσιο διακυβέρνησης για τις νέες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σημειωτέον αυτή είναι η τρίτη ιστορική σειρά με επίκεντρο τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, σύμφωνα με το Deadline.

Εκτός από τον Φράνκλιν, ο Ντάγκλας πρόκειται να υποδυθεί μια άλλη διάσημη προσωπικότητα της αμερικανικής ιστορίας «Reagan & Gorbachev», μια μίνι σειρά που ετοιμάζεται στα τηλεοπτικά στούντιο της Paramount με σκηνοθέτη τον Μάικ Νιούελ (σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ).

Ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός υποδύεται τον Ρόναλντ Ρίγκαν στην ιστορική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην ισλανδική πρωτεύουσα, αμέσως μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα