ΕΥΖην

Ο Stephan James θα υποδυθεί τον Jean Michele Basquiat σε νέα σειρά


Νέα σειρά για τη ζωή του Jean Michele Basquiat (Ζαν – Μισέλ Μπασκιά) είναι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης με τον Καναδό ηθοποιό Stephan James (Στέφαν Τζέιμς) στον ρόλο του αείμνηστου επαναστάτη καλλιτέχνη.

Η ακόμη χωρίς τίτλο σειρά θα διαδραματίζεται στον κόσμο της τέχνης της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1980, όπου ο Μπασκιά ξεκίνησε ως καλλιτέχνης γκράφιτι προτού γίνει τελικά πολιτιστικό είδωλο και κεντρική φιγούρα του κινήματος του κινήματος του νεοεξπρεσιονισμού.

Θα αποτυπώνει τα πάντα, από τα πρώτα του βήματα έως την εποχή της δόξας, τη στενή του φιλία με τον Andy Warhol και τον τραγικό θάνατό του σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τη Boat Rocker για να παρουσιάσω την ιστορία του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά» είπε ο Στέφαν Τζέιμς. «Ο Ζαν -Μισέλ είναι ένας καλλιτέχνης που τιμώ εδώ και καιρό και έχει επηρεάσει πολύ το έργο μου όλα αυτά τα χρόνια. Το να ενσαρκώνω έναν τέτοιο πρωτοπόρο, η επιρροή του οποίου στη σύγχρονη εποχή της ποπ κουλτούρας είναι απλά ανυπολόγιστη, θα είναι απλώς μια από τις μεγαλύτερες τιμές στην καριέρα μου» σημείωσε.

Ο Μπασκιά χρησιμοποίησε τον καμβά για να εκφράσει την εμπειρία του μεγαλώνοντας ως μαύρος και αμφισβήτησε δομές εξουσίας, τον κλασικισμό, τους ταξικούς αγώνες και τον ρατσισμό.
Άλλες λεπτομέρειες για τη σειρά, όπως το όνομα του σκηνοθέτη και το σύνολο του καστ, αλλά και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα