ΕΥΖην

Ο Maximilian Davis νέος creative director του οίκου Salvatore Ferragamo


Ο σχεδιαστής μόδας Maximilian Davis ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Salvatore Ferragamo στην πρώτη σημαντική κίνηση υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου Μάρκο Γκομπέτι.

Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ, απόφοιτος της Σχολής Μόδας του Λονδίνου ( London College of Fashion,) ίδρυσε το ομώνυμο brand του το 2020 και στηριζόμενος στην καταγωγή του από την Τρινιντάντ και την Τζαμάικα, δημιούργησε ισχυρούς οπαδούς για την έντονη κομψότητα, τα φωτεινά χρώματα και μια πολιτιστικά-υβριδική άποψη, σύμφωνα με το Vogue UK.

Ο Maximilian Davis θα διαδεχθεί τον Paul Andrew που αποχώρησε πριν από ένα χρόνο και θα αναλάβει καθήκοντα αυτήν την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάρκο Γκομπέτι εντάχθηκε στο ιταλικό brand τον Ιανουάριο, προερχόμενος από τον Burberry και την περασμένη εβδομάδα ανήγγειλε νέα στρατηγική κατεύθυνση μετά την επιστροφή στην κερδοφορία πέρυσι. Οι ετήσιες πωλήσεις αυξήθηκαν 29,5% στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Maximilian στον οίκο Ferragamo. Η σαφήνεια του οράματός του μαζί με το επίπεδο εκτέλεσης και την ισχυρή αισθητική του τον καθιστούν ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα της γενιάς του» ανέφερε ο Γκομπέτι σε δήλωσή του.

«Το έργο του ορίζεται από την κομψότητα, την εκλεπτυσμένη αισθαντικότητα και τη συνεχή προσήλωση στην ποιότητα. Μέσα από το φακό της σύγχρονης ευαισθησίας του, θα γράψει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για αυτό τον οίκο, οικοδομημένο πάνω σε μια κληρονομιά δημιουργικότητας, δεξιοτεχνίας, πολυπλοκότητας και εξαιρετικών ανθρώπινων αξιών».

Ο Maximilian Davis εργάστηκε στο παρελθόν ως βοηθός σχεδιαστή στο brand Grace Wales Bonner. Έχει επίσης εργαστεί για τα brand Mowalola, Asai και Supriya Lele.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα