ΕΥΖην

Ferragamo A/W 2021-22, με έμπνευση τα κοστούμια της ταινίας "Gattaca" (full fashion show)


Αισιόδοξο όραμα για το πώς ενδέχεται να είναι η μόδα τα επόμενα χρόνια παρουσίασε ο Paul Andrew, ο διευθυντής δημιουργικού του Ferragamo, με την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021/22 του ιταλικού οίκου. Έκανε ένα βήμα «πίσω στο μέλλον», εξετάζοντας το πώς οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας του προηγούμενου αιώνα παρουσίαζαν κώδικες ένδυσης στη μεγάλη οθόνη.

Συγκεκριμένα, για την κολεξιόν, ο Andrew εμπνεύστηκε από τα κοστούμια που σχεδίασε η Colleen Atwood για την ταινία του 1997 "Gattaca".

Σε όλη την κολεξιόν, ο συνδυασμός των χρωμάτων είτε σε φορέματα που χάιδευαν το έδαφος είτε σε παντελόνια από δέρμα έφερνε στον νου τον χαρακτηρισμό της ταινίας από τον κριτικό κινηματογράφου Roger Ebert: «Μια από τις πιο έξυπνες και προκλητικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ένα θρίλερ με ιδέες».

Βεβαίως, το δέρμα ως υλικό είναι συνώνυμο με την κληρονομιά του Ferragamo· το ίδιο, όπως επισημαίνει ο Andrew, και η χρήση της τεχνολογίας.

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, ξεχνάμε καμιά φορά ότι ο Salvatore Ferragamo ήταν ένας μεγάλος καινοτόμος· τα σχέδιά του άνοιγαν νέους δρόμους και ως προς το σχήμα και ως προς τις διαδικασίες κατασκευής που χρησιμοποιούσε» υπενθύμισε, μιλώντας στο AnOther. «Ήταν ένας εφευρέτης, και πριν γίνει μια εταιρεία ειδών πολυτελείας η εταιρεία του ήταν για τα παπούτσια ότι είναι σήμερα το Google για το Διαδίκτυο».

Και στα κοστούμια για την ταινία «Gattaca» η Atwood αξιοποίησε τις τεχνολογικές προόδους των υλικών που είχε στη διάθεσή της τη δεκαετία του 1990. «Στη δεκαετία του 1990 υπήρχε χώρος για περισσότερα μονόχρωμα και μινιμαλισμό. Υπήρχαν πολλά υλικά να συμπεριλάβεις, κατά συνέπεια ήταν πιο ελκυστικά και πιο απέριττα» εξήγησε η Atwood.

Παρομοίως, είναι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 του Ferragamo αυτό που πραγματικά σηματοδοτεί τον φουτουρισμό της.

«Επίσης, η βιωσιμότητα είναι σε μεγάλο βαθμό κύριο μέλημά μας όταν δημιουργούμε κολεξιόν» υπογράμμισε ο Andrew.

«Κάθε σεζόν, το εξελίσσουμε αυτό, και αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε δεψασμένα δέρματα από βιώσιμες πηγές, χωρίς χρώμιο, μαζί με άλλες συνθέσεις με φυτική βάση ή από ανακυκλωμένα υλικά».
 
Σκεπτόμενη τα κοστούμια που δημιούργησε για την ταινία «Gattaca» αλλά και κάποια μηνύματα της τελευταίας κολεξιόν του Ferragamo, η Atwood προέβλεψε ότι η απλότητα είναι το κλειδί για τον τρόπο υπεράσπισης αυτών των αξιών στο μέλλον.

«Νομίζω ότι πολλοί θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πάρα πολλά ρούχα και θα τείνουν προς λίγα μόνο» είπε.

«Καθώς στενεύουν οι επιλογές που έχουμε, το ίδιο θα κάνει και η απλότητα της ένδυσης. Η κολεξιόν του Ferragamo αποδέχεται τη βιωσιμότητα αυτού του μηνύματος και δημιουργεί διαχρονική μόδα – ταυτόχρονα, και όμορφη και χαλαρή».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες μόδα