Media

Ο Μαρινάκης απέλυσε τον Πέτρο Τατσόπουλο από τα «Νέα»


Μετά από σχεδόν 10 χρόνια έμμισθης συνεργασίας με τα «Νέα», ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος απολύθηκε από την εφημερίδα, με απόφαση του ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αιτία, ότι θα έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δεν ακύρωσε τη σχετική συμφωνία του όταν λίγο αργότερα του ζητήθηκε να δώσει συνέντευξη στο «Βήμα».

 Επισημαίνεται ότι ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής είχε βρεθεί τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο, καθώς συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ (και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα), μετά από μήνυση ενός πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. .

  Σε ανάρτηση του στο facebook δίνει το χρονικό της απόλυσης του, αναφέροντας τι ειπώθηκε μεταξύ αυτού και του διευθυντή της εφημερίδας Γιώργου Μαντέλα.

Γράφει ο κ. Τατσόπουλος:

«Το απόγευμα της Τρίτης με πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης Δανίκας. Να του δώσω συνέντευξη για το «Πρώτο Θέμα». Του είπα «εντάξει» -και κανονίσαμε να βρεθούμε την επομένη, κατά τις 10 το πρωί. Στο καπάκι –ούτε δέκα λεπτά αργότερα- μου τηλεφώνησε η Κατερίνα Παναγοπούλου. Για το «Βήμα της Κυριακής» εκείνη. Της είπα «ναι» επίσης, αλλά –πρόσθεσα- θα πρέπει να ξέρει ότι είχα ήδη συμφωνήσει και με τον Δανίκα. Η Κατερίνα μού είπε ότι την ίδια προσωπικά δεν την ένοιαζε, αλλά θα έπρεπε να ενημερώσει και τον Γιώργο Μαντέλα, τον κοινό μας διευθυντή στα «Νέα». «Εννοείται», είπα.
 Λίγο κατόπιν μίλησα με τον Γιώργο. Ήταν εκνευρισμένος, όπως ήταν πάντοτε εκνευρισμένος κάθε φορά στο παρελθόν που έπρεπε να μου πει εξαρχής κάτι που δεν θα με εύρισκε σύμφωνο. Τον καταλαβαίνω. Βρομοδουλειά να συνεννοείσαι μ' ένα αγύριστο κεφάλι (το δικό μου). Να μην τα πολυλογώ. Μου εξήγησε ότι είναι απαράδεκτο να μην δώσω συνέντευξη στο «δικό μας μαγαζί» και να προτιμήσω να δώσω στον Δανίκα. «Καμία αντίρρηση», του είπα, «αλλά ο Δανίκας πήρε πρώτος». «Αυτό θέλεις να μεταφέρω», άρχισε να εκνευρίζεται όλο και περισσότερο, «ότι ο Δανίκας πήρε πρώτος;». «Αυτό», είπα. «Είναι η τελευταία σου λέξη;». Ήταν.

Οπότε λίγο μετά ήρθε η απόλυση:
 
«Όλη η ιστορία έληξε μέσα σε μία ώρα μάξιμουμ. Ο Μαντέλας με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι το μετέφερε στον Μαρινάκη κι εκείνος, για λόγους αρχής, επιθυμεί να λήξει η συνεργασία μου με τα «Νέα»».

Και καταλήγει ο Πέτρος Τατσόπουλος

«Στα «Νέα» δουλεύω πολλά χρόνια ως εξωτερικός συνεργάτης και μόνο επί Μαρινάκη τα τελευταία έξι (από το 2017) με δύο κείμενα ανελλιπώς κάθε βδομάδα. «Δεν κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα», λέμε εμείς οι γιαλαντζί αγγλοσάξονες, αλλά και πάλι, μου έπεσε κάπως βαρύ να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι θα έχανα τη δουλειά μου –«για λόγους αρχής!»- επειδή ο Δανίκας μού τηλεφώνησε δέκα λεπτά νωρίτερα από την Παναγοπούλου. Αν δεν ήταν πρόσχημα ήταν γελοίο, αν ήταν πρόσχημα ήταν ακόμη πιο γελοίο. Μήπως όμως, σκέφτηκα, δεν καταλαβαίνω το ιδιότυπο χιούμορ των εφοπλιστών όταν απολύουν λοστρόμους; Έτσι απολύει ο Μαρινάκης».

Η απάντηση της εφημερίδας «Τα Νέα», υπογραφόμενη από τον διευθυντή της Γιώργο Μαντέλα:

«Ο δημοσιογραφικός όμιλος με τον οποίο συνεργάζονταν έναντι αμοιβής ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, του ζήτησε μια συνέντευξη. Η απάντησή του ήταν: «Αργήσατε ένα τέταρτο»! Ενημερώνοντας ότι θα δώσει συνέντευξη σε ανταγωνιστικό Μέσο, «που σας πρόλαβε».

Υ.Γ.: Όλα τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σχολιασμού.

Γ.Μ.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα