Πολιτική

Ο Μακεδονομάχος, οι κατσικοκλέφτες, οι κολαούζοι και οι μπίζνες!


Κατσικοκλέφτες αποκάλεσε τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενώ αρχικά αρνήθηκε ότι κάνει μπίζνες στα Σκόπια, κατόπιν σε άλλη συνέντευξή του, είπε πως «δεν είναι παράνομο»!

Ο κ. Ζορπίδης που έχει το τουριστικό πρακτορείο Zorpidis travel, το οποίο μεταξύ των άλλων διοργανώνει και εκδρομές στη «γραφική Οχρίδα» όπως αναγράφει στο σχετικό φυλλάδιο, δημοσιοποίησε την άρνησή του να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει  ελληνική κυβέρνηση στη γειτονική χώρα, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία όπως λέει, η διαφωνία του για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία (διαφωνία του) πάντως, δεν τον εμποδίζει να στέλνει πελάτες στα ξενοδοχεία των Σκοπίων.

Ο κ. Ζορπίδης που έχει υπάρξει και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι» χωρίς ατζέντα, στην επίσκεψη στα Σκόπια η οποία πραγματοποιείται την Τρίτη 2 Απριλίου.

Ωστόσο, η αποκάλυψη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στη γειτονική χώρα, του προκάλεσε πίεση και αναγκάστηκε να βγει στα ραδιόφωνα, προκειμένου να απαντήσει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των κατοίκων της Β. Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας τους Σκοπιανούς «κατσικοκλέφτες», προσθέτοντας ότι «το βιοτικό τους επίπεδο «δεν είναι τόσο υψηλό όπως των Ελλήνων».

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ήταν σχεδόν ομόφωνη. «Με τη γειτονική χώρα και τους γείτονες είχαμε καλή σχέση. Ένα μέλος του ΔΣ τάχθηκε θετικά υπέρ της συμμετοχής, αλλά από τα 51 μέλη, τα 50 άτομα συμφώνησαν να μη συμμετάσχουμε στην αποστολή».

Λένε ότι έχω επαγγελματικές σχέσεις με τα Σκόπια. Κάνω εκδρομές, δεν έχω επαγγελματική σχέση. Έχουμε πρόβλημα με το όνομα. Πώς εγώ, σε ηλικία 5 ετών, έμαθα ότι είμαι Μακεδόνας και τώρα στα 63 μού λένε ότι είμαι νότιο Μακεδόνας;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.

Σε άλλη συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους και ότι (η κυβέρνηση) αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι».

Ανέφερε επίσης, ότι, ο ίδιος και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας για την επίσκεψη της προσεχούς Τρίτης, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα.

Σημείωσε θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδεύσει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.

Το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι «δεν κάνει δουλειές στα Σκόπια αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό το ζήτημα, καθώς δεν είναι παράνομο να δραστηριοποιείται στην γειτονική χώρα»!

Διαβάστε επίσης