Πολιτική

Άλλο η Μακεδονία, άλλο οι μπίζνες στα Σκόπια! (φωτό)


Αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που οργανώνεται στα Σκόπια υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, επειδή διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και με το όνομα της γειτονικής χώρας. Συνεχίζει όμως να κάνει μπίζνες με τη "Βόρεια Μακεδονία", στέλνοντας εκεί τουρίστες - και χρήμα- από την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, την ώρα που αρνήθηκε για «πατριωτικούς λόγους» να συμμετάσχει στην ελληνική αποστολή, το ταξιδιωτικό του πρακτορείο, Zorpidis Travel, προσφέρει εκδρομή το ερχόμενο Πάσχα, στην "γραφική πόλη της Οχρίδας της Β. Μακεδονίας(!)". Αντίστοιχα πακέτα προσέφερε και προσφέρει και σε άλλα τριήμερα, όπως προκύπτει από τα προγράμματα και τον τιμοκατάλογο του πρακτορείου, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα στη γειτονική χώρα είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη και η στάση του προκάλεσε έκπληξη στους υπόλοιπους επιχειρηματίες της πόλης, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή.

Ειδικότερα ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία, ενημέρωσε ότι, το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.

«Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

"Πατριδοκαπηλία"

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για τη στάση του.

Μιλώντας στον ρ/σ της ΕΡΤ 102, χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Ανταπαντώντας, ο Μιχάλης Ζορπίδης, είπε προς στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

Η εκδρομή στη γραφική Οχρίδα

oxrida1

Πάντως από την ιστοσελίδα του Zorpidis Travel και στην σελίδα 16 του προγράμματος εκδρομών, προκύπτει ότι για τις ημέρες του Πάσχα διοργανώνονται εκδρομές στην Οχρίδα, από τις 27 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου, με τιμές από 129 έως και 199 ευρώ, ανάλογα με τη διάρκεια και το ξενοδοχείο.

oxrida

zorpidis4

 

Διαβάστε επίσης