Επιχειρήσεις

Κόκκαλης: Οι τράπεζες καθυστερούν τη μεταβίβαση του «Καραϊσκάκης» στον Μαρινάκη


Οι διαπραγματεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες είναι ο λόγος που καθυστερεί η μεταβίβαση του μετοχικού μερίσματος της Καραϊσκάκης Α.Ε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ιδιοκτήτης των ερυθρολεύκων, εξέδωσε ανακοίνωση για το ποσοστό του στο φαληρικό γήπεδο, τονίζοντας: «Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του.

Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη.

Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.-2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Διαβάστε επίσης