ΕΥΖην

Ο Dave Grohl για τις συνεντεύξεις που κάνει με άλλους rock μουσικούς: "Μιλάμε την ίδια γλώσσα"


Ο Dave Grohl των Foofighters εμφανίστηκε στο "Jimmy Kimmel Live" για να παρουσιάσει το νέο του ντοκιμαντέρ "What Drives Us", το οποίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 σταρ της ροκ για τις πρώτες μέρες της καριέρας τους.

«Το πλεονέκτημα που έχω κατά στις συνεντεύξεις των μουσικών είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα», είπε. «Εκτός από τον Steven (Tyler). Αυτός είναι ένας άλλος πλανήτης» σχολίασε για τον τραγουδιστή των Aerosmith.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη των U2, Aerosmith, Metallica και Red Hot Chili Peppers.
 
«Συζητάμε για κοινές εμπειρίες» δήλωσε ο Grohl. «Όλες προέρχονται πραγματικά από το ίδιο μέρος».
 
Στο show, ο Dave Grohl μίλησε για το παλιό κόκκινο βαν, το οποίο επέλεξαν οι Foo Fighters για τις περιοδείες τους.
 
«Όταν οι Foo Fighters ξεκίνησαν ως συγκρότημα, ήταν σημαντικό για εμάς να φαινόμαστε αληθινοί», είπε. «Αισθανθήκαμε πιο άνετα να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι το κάναμε πάντα», πρόσθεσε.
 
«Όταν ξεκινάς με ένα παλιό βαν και τους φίλους σου, αυτό θέτει τα θεμέλια για ό, τι ακολουθεί στη συνέχεια» πρόσθεσε. «Σε κάνει να εκτιμάς όλες τις ανταμοιβές που έρχονται μετά από αυτό. Κοιμόμασταν σε αυτό το φορτηγό κάθε βράδυ πάνω από τον εξοπλισμό μας» τόνισε.
 
Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, όταν άκουγε συγκροτήματα όπως οι Beatles, Kiss και Rush και είπε ότι ως έφηβος άκουγε μουσική punk rock και άρχισε να ηχογραφεί δίσκους.
 
«Έως τα 15 μου, έκανα τον πρώτο δίσκο μου με ένα πανκ ροκ συγκρότημα. Έως τα 17 μου, έκανα το πρώτο μου LP» είπε.
 
Η κόρη του Grohl, Violet, εμφανίστηκε στη συνέχεια μαζί του, για να τραγουδήσει ένα τραγούδι που ηχογράφησε μαζί της για το ντοκιμαντέρ. «Είναι η πρώτη φορά που ηχογραφήσαμε μαζί μόνον οι δύο. Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτό» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης